Arcticjan
Norbrygg-medlem
Jeg lagde en best bitter 5/12 på gjærslurry (wyeast britisk ale) og synes gjæringsforløpet har vært annerledes enn på tidligere batcher av ca denne oppskriften. Og 1.057. Jeg synes det luktet mye skarpere enn før på gjæringsrommet da det stormgjæret som verst også. Det tok ettogetthalvt døgn før gjæringen kom igang, så 'ploppet' det frem til 11/12, da målte jeg sg til 1.020, fg skal helst være på 1.014. Den 12/12 gikk sikringene , så på morningen var romtemp på 10 grader...
Jeg har satt opp litt høyere romtemp etterpå, ca 22 grader, men idag står fremdeles sg på 1.020. I tillegg synes jeg det ikke smaker noe godt av "øllet". Har litt problemer med å beskrive smaken, da jeg har lite erfaring med slikt. Jeg synes det lukter litt røykaktig(!? ). Kan det være fusel? Det smaker ikke søtt, heller litt bittert, litt skarp smak.
Kan det være villgjæring?
Bør jeg få igang gjæringen på nytt? Omtappe å ha på ny gjær? Eller er det bare å tømme ut hele dunken , 60l?
Jeg har satt opp litt høyere romtemp etterpå, ca 22 grader, men idag står fremdeles sg på 1.020. I tillegg synes jeg det ikke smaker noe godt av "øllet". Har litt problemer med å beskrive smaken, da jeg har lite erfaring med slikt. Jeg synes det lukter litt røykaktig(!? ). Kan det være fusel? Det smaker ikke søtt, heller litt bittert, litt skarp smak.
Kan det være villgjæring?
Bør jeg få igang gjæringen på nytt? Omtappe å ha på ny gjær? Eller er det bare å tømme ut hele dunken , 60l?