Jeg lurte på om det er en god ide å tilsette gjær rett i kokekaret etter at man har kjølt ned til rett temperatur, og bare la det gjære der.
Jeg buker en 120liter vvs bereder og kan lett klare å gjøre tanken tett. Og gjæringslåsen kan jeg bare sette i lokket.
Jeg kan tenke meg at det kan bli et problem å få humlerester ut av tanken, men det kan vel løses med å bruke humleposer?
Fordelene jeg ser med dette er at jeg ikke trenger å være så redd for å få forurensinger, slipper også å ha 5stk 25 liters gjæringsspann ståendes rundt omkring.
Dessuten blir det jo veldig enkelt etterpå med å kjøre det på flasker eller fat.
En annen fordel er kansje at jeg kan tappe ut gjæringsrester som faller ned på bunnen med tappekrana.
Har noen erfaring med dette?
Jeg buker en 120liter vvs bereder og kan lett klare å gjøre tanken tett. Og gjæringslåsen kan jeg bare sette i lokket.
Jeg kan tenke meg at det kan bli et problem å få humlerester ut av tanken, men det kan vel løses med å bruke humleposer?
Fordelene jeg ser med dette er at jeg ikke trenger å være så redd for å få forurensinger, slipper også å ha 5stk 25 liters gjæringsspann ståendes rundt omkring.
Dessuten blir det jo veldig enkelt etterpå med å kjøre det på flasker eller fat.
En annen fordel er kansje at jeg kan tappe ut gjæringsrester som faller ned på bunnen med tappekrana.
Har noen erfaring med dette?