Alkohol preg i eisbock og sterk øl generelt.

Har lagd ett par brygg på 10 %, men får en svak smak og aroma av sprit. Temperatur har vært riktig, men lurer muligens på om det kan ha blitt tilsatt for stor starter!! Hva har jeg gjort feil?
 
For mye gjær kan resultere i fusel alkohol. Men hvor mye er for mye? :)
Det kan også oppstå hvis gjæren ligger for lenge på trube.
 
God tid på dunken mener jeg er bra, bare ikke alt for lenge. Har brygget noen rudt 10 % Dobbeltbokk og barleywine og der er det ikke noe spritsmak/lukt. Der har jeg brukt rikelig med gjær og oksygen. Begge sto ganske lenge på gjæra. Har også en imperial stout på 12,6 uten noe spesielt med spritsmak, bare varmende. den var laget før jeg fikk oksygenutstyr, men nok gjær, fem pakker us05 på 5 liter.
Så etter min erfaring er nok gjær og god tid viktige parametere.
 
Feks Eisbock skal ha "middels til kraftig aroma av alkohols og smak av "varmende alkohol.". Har du sammenlignet egne brygg med referanseølene? Min erfaring er at lang lagering/lagring betyr mye for kvaliteten på så sterke øl.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Min erfaring er at lagring er alfa omega for så alkoholsterke øl, har selv brygd øl med en utpreget spritsmak, men etter en tids lagring så ble den borte.
 
Tilbake
Topp