Amber!

Roar A

Norbrygg-medlem
Tok kontakt med Ægir for å høre hva de brukte i sin Rallar Amber og sin IPA
De svarte følgende
Rallar:
70% pale malt
Mørk og lys munich(%??)
Mørk karamell (%?)
Lys sjokolade(%?)
Svartmalt (%?)
Hummle : EKG og Challenger. Gjær: WLP 051
IBU 25-30? :namnam:

Noen som tørr hjelpe meg med fullstendig oppskrift her?

IPA

Pale malt 70%
Lys karamell 15%
Mørk Karamell 15%
Hummle: Centenial, galena og citra
Gjær: WLP 051

Mesk 70 min 67 grader ??
Koke 90 min ?
Hops @ ?????

IBU 50-60?
 
SvErD skrev:
Rallar er det ein tråd om fra før. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,11324.msg108481.html#msg108481
Når det gjeld IPA lurer eg på om ikkje der er ein missforståelse. Eg fekk vite fra Evan at det skulle væra 85% pale og 15% lys/mørk karamel. Andel lys/mørk var ikkje spesifisert.

Trur nok det ja. 15% burde holde i lange baner. 30% høyrest vilt mykje ut uansett øl, ikkje minst ein IPA. Citra viste eg ikkje var brukt men det er kansje i det siste dei har begynt med det? 55 IBU har tidlegare vore oppgitt frå bryggeriet.
 
50/50 lys og mørk karamell? Det står svart på hvitt i mailen at det er 70% pale malt, men han kan selvsagt ha skrevet feil
 
Tilbake
Topp