Har brygget en American Pale Ale.
Gjær type WLP 060 - American Ale.
OG 1046.
FG 1010.
Mesket på 65, 72 og 78,5(utmesking) grader.
I flg. opskriften står det at den skal gjære på 20 grader i 4-5 dager. Jeg har ladet den gjære i 12 dager og tilsat 25gr humle i sekundærgjæring efter 7 dage.
I går, da jeg ville flaske tjekker jeg FG og den er er på 1020 hvilket giver en lidt for let øl.
* hvad bør jeg gøre for at opnå 1010? er det nødvendigt å tilsette sukkerlake i gjæringen eller skal jeg bare lade den står i et par dage mere evt. hvor mange?
* hvilken effekt vil dette have på tørhumlingen? bør jeg evt. humle igjen?
Gjær type WLP 060 - American Ale.
OG 1046.
FG 1010.
Mesket på 65, 72 og 78,5(utmesking) grader.
I flg. opskriften står det at den skal gjære på 20 grader i 4-5 dager. Jeg har ladet den gjære i 12 dager og tilsat 25gr humle i sekundærgjæring efter 7 dage.
I går, da jeg ville flaske tjekker jeg FG og den er er på 1020 hvilket giver en lidt for let øl.
* hvad bør jeg gøre for at opnå 1010? er det nødvendigt å tilsette sukkerlake i gjæringen eller skal jeg bare lade den står i et par dage mere evt. hvor mange?
* hvilken effekt vil dette have på tørhumlingen? bør jeg evt. humle igjen?