Johnemann
Norbrygg-medlem
Planlegger denne oppskriften etter beste evne. Humlen som er nevnt som Simcoe er en Summit humle. (fant den ikke i tabellen)
Dersom noen vil synse noe så er det fint lurer litt på mesketemperatur og tid.
/John
GJ American IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: John Nesheim
Statistics
Volume: 19 liters
OG: 1058
FG:
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 150 IBU
BU/GU: 2.58
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4400 g
Crystal Malt 135 135 EBC 220 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 220 g
Mash schedule: 63 degrees for 60 minutes
Hops
Simcoe 14% alpha 80 g 60 minutes
Amarillo 8.9% alpha 20 g 15 minutes
Amarillo 8.9% alpha 10 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP002 English Ale
Fermented at 17 degrees C for 4 days.
Fermented at 19 degrees C for 10 days.
Comments:
prøver meg på en APA med litt farge (dermed ikke en skikkelig APA?).
Simcoe er en Summit humle på 14% (fant den ikke i tabellen).
Amarillo måtte oppjustere i prosent i forhold til tabell.
Lurer litt på mesketemperatur og lengde.
Temperatur på skyllevann mener jeg er ca 80 grader og 14-20 liter (ser i bøtten når det er nok)
link til BeerCalc:
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercal...=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=john
Dersom noen vil synse noe så er det fint lurer litt på mesketemperatur og tid.
/John
GJ American IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: John Nesheim
Statistics
Volume: 19 liters
OG: 1058
FG:
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 150 IBU
BU/GU: 2.58
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4400 g
Crystal Malt 135 135 EBC 220 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 220 g
Mash schedule: 63 degrees for 60 minutes
Hops
Simcoe 14% alpha 80 g 60 minutes
Amarillo 8.9% alpha 20 g 15 minutes
Amarillo 8.9% alpha 10 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP002 English Ale
Fermented at 17 degrees C for 4 days.
Fermented at 19 degrees C for 10 days.
Comments:
prøver meg på en APA med litt farge (dermed ikke en skikkelig APA?).
Simcoe er en Summit humle på 14% (fant den ikke i tabellen).
Amarillo måtte oppjustere i prosent i forhold til tabell.
Lurer litt på mesketemperatur og lengde.
Temperatur på skyllevann mener jeg er ca 80 grader og 14-20 liter (ser i bøtten når det er nok)
link til BeerCalc:
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercal...=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=john