Har kun en BW på nakken, men den ble meget bra. Legger inn hele oppskriften, merk at dette er første parti i en partigyle. 2.parti ble en red ale på 5.5%. Effektiviteten må justeres til ditt bryggeri. Jeg tror totalt at jeg lå på over 80 for begge ølene i denne grainbillen. Det blir jo mye skyllevann med partigyle.
Erfaringer til neste gang:
Lavere mesketemp. FG ble 1.024, target var 1.020. Tror jeg må ned på 63 C i 90 min.
Litt mer sukker
Kutte munich, melanoinen og red X
Justere fargen opp til 25ebc med crystallene og ev en liiiiten dash svartmalt. Ikke så mye crystaller at FG begynner å stige igjen. MAX 3%
Ikke flaske partiet. Fating og beergun er stikkordet her. Fikk kullsyre til slutt etter mange måneder og tilsetting av ekstra gjær. Ikke noe krise men litt styr og lav WAF med to kasser til karbonering i stua i 7-8mnd.
Ølet ble bra. Mye fruktighet fra humle og malt, sikkert litt fra gjæringa men det kommer ikke igjennom de andre smakene. Veldig alkoholisk de første 6-7 månedene, nå smaker det enda alkohol men mer som varme i halsen og ikke som hetvin eller brennevin. Blir spennende å se om malten etterhvert overtar for humla som for øyeblikket har et lite overtak i balansen
Style: American Barleywine
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 27,92 l
Post Boil Volume: 23,92 l
Batch Size (fermenter): 18,00 l
Bottling Volume: 17,75 l
Estimated OG: 1,111 SG
Estimated Color: 25,5 EBC
Estimated IBU: 97,4 IBUs
Brewhouse Efficiency:
Est Mash Efficiency:
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
12200,00 g Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC) Grain 1 87,1 %
800,00 g Red X (30,0 EBC) Grain 2 5,7 %
600,00 g Munich Malt (25,0 EBC) Grain 3 4,3 %
200,00 g Melanoiden Malt 70EBC (70,0 EBC) Grain 4 1,4 %
100,00 g Red Crystal 400 EBC (400,0 EBC) Grain 5 0,7 %
100,00 g Special B Malt (350,0 EBC) Grain 6 0,7 %
60,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 60,0 min Hop 7 51,9 IBUs
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
70,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 15,0 min Hop 9 30,0 IBUs
1,00 Items Servomyces (Boil 15,0 mins) Other 10 -
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 11 -
90,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 5,0 min Hop 12 15,5 IBUs
3,0 pkg WLP090 San Diego Super Yeast (White Labs Yeast 13 -
110,00 g Dememera Sugar (3,9 EBC) Sugar 14 1,2 %
90,00 g White sugar (0,0 EBC) Sugar 15 0,9 %
WLP090 Monsterstarter
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 14000,00 g
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 35,72 l of water at 72,4 C 66,0 C 75 min
Mash out Heat to 76 C 76 C 10 min