God kveld,
Jeg holder på å brygge en imperial stout, der jeg hadde cirka 67% basemalt og 33% spesialmalt blant annet mange mørke malttyper.
15 kilo malt og 25 liter vørter i gjæringskaret og 4 pakker US05.
OG etter kok var 1,104 og beregnet F.G 1,057 jmf Beersmith.
Jeg brukte cirka 20 dråper amigase for å få F.G så lav som mulig og unngå for søtt øl.
Etter 5 uker i gjæringskaret er S.G 1,016, noe som gir en abv på cirka 12%, som skal være metningspunktet til US 05-gjæren.
Hadde tenkt å tilsette champagnegjær for å få full utgjæring, til 1,000.
Men har hørt fra andre at det et meget usikkert hvilket punkt F.G vil ende på.
For å unngå flaskebomber, har jeg fått tips om å varme opp vørteren til 80 grader for å "kverke" amigasen og deretter tilsette champagnegjæren før flasking.
Noen som har erfaringer med tilsvarende ?
Noen med tips om how to do it ?
Jeg holder på å brygge en imperial stout, der jeg hadde cirka 67% basemalt og 33% spesialmalt blant annet mange mørke malttyper.
15 kilo malt og 25 liter vørter i gjæringskaret og 4 pakker US05.
OG etter kok var 1,104 og beregnet F.G 1,057 jmf Beersmith.
Jeg brukte cirka 20 dråper amigase for å få F.G så lav som mulig og unngå for søtt øl.
Etter 5 uker i gjæringskaret er S.G 1,016, noe som gir en abv på cirka 12%, som skal være metningspunktet til US 05-gjæren.
Hadde tenkt å tilsette champagnegjær for å få full utgjæring, til 1,000.
Men har hørt fra andre at det et meget usikkert hvilket punkt F.G vil ende på.
For å unngå flaskebomber, har jeg fått tips om å varme opp vørteren til 80 grader for å "kverke" amigasen og deretter tilsette champagnegjæren før flasking.
Noen som har erfaringer med tilsvarende ?
Noen med tips om how to do it ?