jikvig
Norbrygg-medlem
Det blir nok ikke før etter jul, men har en plan om å bruke ananas i et øl.
Fersk ananas inneholder anzymer som bryter ned det meste, bla gjær etter det jeg har forstått.
Et kokketriks er å koke ananas i chili, da det bryter ned de kjipe enzymene som gjør dette.
Så jeg har vel egentlig bestemt meg for hermitisert ananas i koking og kanskje fersk ananas i fermentor.
Har noen erfaring/meninger på dette? Vil det gå, spiser evt gjæret opp sukkeret man finner i hermetisert ananas?
Det eneste jeg har funnet av skriblerier rundt dette tema er dette
http://www.homebrewtalk.com/f12/pineapple-beer-104825/
Fersk ananas inneholder anzymer som bryter ned det meste, bla gjær etter det jeg har forstått.
Et kokketriks er å koke ananas i chili, da det bryter ned de kjipe enzymene som gjør dette.
Så jeg har vel egentlig bestemt meg for hermitisert ananas i koking og kanskje fersk ananas i fermentor.
Har noen erfaring/meninger på dette? Vil det gå, spiser evt gjæret opp sukkeret man finner i hermetisert ananas?
Det eneste jeg har funnet av skriblerier rundt dette tema er dette
http://www.homebrewtalk.com/f12/pineapple-beer-104825/