FrodeSy
Norbrygg-medlem
Skal snart brygge APA saman med kompis og vi har bestemt oss for at vi skal bruke Magnum som bitterhumle samt Amarillo og Simcoe ved 10 minutts kok, flame-out og som tørrhumle. Eg har ståande ein testbatch på 10. gjæringsdagen der eg brukte 25 % Amarillo og 75 % Simcoe ved flame-out og som tørrhumle (miks Cascade, Chinook og Columbus ved 10 minutts kok). Tanken min var at dette ville gi ein litt friskare, syrlegare aroma enn om vi hadde brukt 50 - 50 Amarillo og Simcoe. Ved testsmaking er eg ikkje sikker. Inntrykket blir forsterka når eg les på bryggselv sine sider om at Simcoe, ved bruk som tørrhumle, kan gi preg av mørke bær.
Spørsmålet mittf går difor til dei av dykk som har erfaring med Amarillo og Simcoe: kva blandingsforhold ville de valgt mellom Amarillo og Simcoe for å få ein frisk og litt syrleg smak og aroma?
(Det er muleg eg ville fått eit anna inntrykk dersom vi hadde brukt Amarillog og Simcoe også ved 10 minutts kok, men det svaret får eg ikkje før eg har prøvd.)
Spørsmålet mittf går difor til dei av dykk som har erfaring med Amarillo og Simcoe: kva blandingsforhold ville de valgt mellom Amarillo og Simcoe for å få ein frisk og litt syrleg smak og aroma?
(Det er muleg eg ville fått eit anna inntrykk dersom vi hadde brukt Amarillog og Simcoe også ved 10 minutts kok, men det svaret får eg ikkje før eg har prøvd.)