Attenuasjon på tørrgjær

Er det noen som vet hvor stor utgjæringsgrad de ulike tørrgjærtypene har?  Det jeg er ute etter er en gjær som kan tilsettes mot slutten av gjæringen for å presse FG-en ned så langt som mulig.  Sjekket Fermentis sine hjemmesider, men kunne ikke finne noe om akkurat det.
 
BYO resource guide sier at US-56 (nå US-05) har 77% og S-04 79%, mens de fleste andre tørrgjærtyper bare står markert som «high» eller «low». Men jeg for min del tror ikke noe særlig på det: S-04 har riktignok ganske god utgjæring, men resultatet er alltid søtere enn med US-05, så noe sukker må den nesten legge igjen. Til ditt formål ville jeg brukt US-05 eller Nottingham (flokkulerer bedre).
 
US-05 er et godt tips om du ønsker en relativt nøytral gær som gir tørt øl. Men lav mesketemp er selvsagt også et poeng om du ønsker minst mulig restsukker i ølet.
 
Tilbake
Topp