Barley wine oppskrift

Hei godtfolk.

Ser etter innspill til min første Barley Wine på en Braumeister 20l. Jeg liker kjekssmaken i Maris Otter og tenkte å basere maltsmaken i hovedsak på dette. Litt mørkt kandisukker og carared tilfører karamelltoner. Regner med at jeg må lagre denne godt og lenge.

Kode:
Recipe: Good night biscuits
Style: English Barleywine
TYPE: Partial Mash
Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
3.00 kg               Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)         Grain         1        38.7 %       
1.25 kg               Melanoiden Malt (39.4 EBC)               Grain         2        16.1 %       
0.50 kg               Carared (39.4 EBC)                       Grain         3        6.5 %        
2.50 kg               Light Dry Extract (15.8 EBC)             Dry Extract   4        32.3 %       
80.00 g               Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min   Hop           5        59.7 IBUs    
0.50 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins)        Fining        6        -            
20.00 g               Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 10.0 min   Hop           7        5.4 IBUs     
1.0 pkg               SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast         8        -            
0.50 kg               Candi Sugar, Dark (541.8 EBC)            Sugar         9        6.5 %        

Mash Schedule: Braumeister 4 step full body 73% efficiency
Total Grain Weight: 7.75 kg
----------------------------
Name                          Description                             Step Temperature Step Time    
add malt pipe                 Add 21.59 l of water and heat to 40.0 C 40.0 C           0 min        
Protein Mode                  Heat to 52.0 C over 5 min               52.0 C           20 min       
Maltose mode                  Heat to 63.0 C over 5 min               63.0 C           20 min       
Saccharification 1            Heat to 73.0 C over 5 min               73.0 C           35 min       
Mash Out                      Heat to 78.0 C over 5 min               78.0 C           20 min       

Sparge: Fly sparge with 11.59 l water at 78.0 C


Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28.42 l
Post Boil Volume: 23.92 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l   
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.100 SG
Estimated Color: 55.8 EBC
Estimated IBU: 65.1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 82.5 %
Boil Time: 60 Minutes
 
Right-o. Har noe Citra som jeg kan bruke til å trekke bitterheten oppover. Så flytter jeg litt mer Amarillo over til aroma. Da blir det american barley wine og ikke engelsk.
 
Tilbake
Topp