Hei godtfolk.
Ser etter innspill til min første Barley Wine på en Braumeister 20l. Jeg liker kjekssmaken i Maris Otter og tenkte å basere maltsmaken i hovedsak på dette. Litt mørkt kandisukker og carared tilfører karamelltoner. Regner med at jeg må lagre denne godt og lenge.
Ser etter innspill til min første Barley Wine på en Braumeister 20l. Jeg liker kjekssmaken i Maris Otter og tenkte å basere maltsmaken i hovedsak på dette. Litt mørkt kandisukker og carared tilfører karamelltoner. Regner med at jeg må lagre denne godt og lenge.
Kode:
Recipe: Good night biscuits
Style: English Barleywine
TYPE: Partial Mash
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 38.7 %
1.25 kg Melanoiden Malt (39.4 EBC) Grain 2 16.1 %
0.50 kg Carared (39.4 EBC) Grain 3 6.5 %
2.50 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Dry Extract 4 32.3 %
80.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min Hop 5 59.7 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 6 -
20.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 10.0 min Hop 7 5.4 IBUs
1.0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 8 -
0.50 kg Candi Sugar, Dark (541.8 EBC) Sugar 9 6.5 %
Mash Schedule: Braumeister 4 step full body 73% efficiency
Total Grain Weight: 7.75 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 21.59 l of water and heat to 40.0 C 40.0 C 0 min
Protein Mode Heat to 52.0 C over 5 min 52.0 C 20 min
Maltose mode Heat to 63.0 C over 5 min 63.0 C 20 min
Saccharification 1 Heat to 73.0 C over 5 min 73.0 C 35 min
Mash Out Heat to 78.0 C over 5 min 78.0 C 20 min
Sparge: Fly sparge with 11.59 l water at 78.0 C
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28.42 l
Post Boil Volume: 23.92 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.100 SG
Estimated Color: 55.8 EBC
Estimated IBU: 65.1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 82.5 %
Boil Time: 60 Minutes