Odland skrev:Du må vel dobbelmeske eller peise på med spraymalt. Litt sukker skader heller ikke. Noe mørkt og deilig noe.
Petter F skrev:Kjør dobbelmesk! Mesk først 5 kg på vanlig måte og skyll, tøm maltrøret og mesk med nye 5 kg. Litt vanskelig å forutsi utbytte, men blir bra resultat selv om det tar litt ekstra tid. Du kan eventuelt bruke DME, men det har sin sjarm med dobbelmesking
Petter F skrev:Kjør dobbelmesk! Mesk først 5 kg på vanlig måte og skyll, tøm maltrøret og mesk med nye 5 kg. Litt vanskelig å forutsi utbytte, men blir bra resultat selv om det tar litt ekstra tid. Du kan eventuelt bruke DME, men det har sin sjarm med dobbelmesking
Odland skrev:Ikke feil. Ikke feil. Bare ikke gå banans med mengden.
Jeg hadde nylig 400g Muscovado i en Barleywine. Den nærmer seg slutten på gjæringa nå, og jeg er spent på om jeg har gått i bananene eller om det ble noenlunde riktig.SH skrev:Odland skrev:Ikke feil. Ikke feil. Bare ikke gå banans med mengden.
Er klar for å henge meg på denne eksklusive bølgen. 250 gram Muscovado i en jule øl, ja.... men hva er å IKKE gå bananas på Barleywine? Anny Clue or ideas?
Og OM man droppe dobbeltmesk, hvilken Spraymalt tror dere blir best?
SH skrev:Odland skrev:Ikke feil. Ikke feil. Bare ikke gå banans med mengden.
Er klar for å henge meg på denne eksklusive bølgen. 250 gram Muscovado i en jule øl, ja.... men hva er å IKKE gå bananas på Barleywine? Anny Clue or ideas?
Og OM man droppe dobbeltmesk, hvilken Spraymalt tror dere blir best?
Ah... Må legge til at mitt opprinnelige innlegg her mest var basert på erfaringer med mengde Muscovado, og ikke så mye på mad Speidel-skills eller for den saks skyld eierskap av Speidel. Jeg brygger på mer konvensjonelt hjemmebryggerutstyr, herunder en mesketank på 40 liter. Da går det greit å få en OG i dette området uten mye fiksfakseri. Måtte klargjøre det, syntes jeg.SH skrev:Imponerende OG i 20Litern.
Hmm..Vi snakker dobbelmesk i lillebling nå?
sant skal sies att jeg ikke er super dreven da jeg ikke har mere en 15 brygg bak meg, men ble den snappy på humla?
Har fått en favoritt nå, Kinn Vestkyst klone. Og selvfølgelig så måtte jeg prøve den i "black" variant også. Sydde sammen en svarting og humla den på samme måte. Digger den humleprofilen. Ser for meg å dobbelmeske den, beholde humleskjemaet + adding av mørke mystiske saker.(BTW, "svartkysten" er ennå ikke smakt da den flaskes om 4 dager)
Tenker selvfølgelig på enkelt mesk og spraye den opp også med Munton dark.
Jeg ser for meg 1 år lagring og heller kline til noen ganger i året.
Tråla litt rundt og ser noen kjører med champagne gjær i tillegg. Jeg vurderer å trikse med ei fersk kake WLP 007.(eksempel da denne stadig går i dass, og heller kan leve en liten stund til)
Inspill er meget interesannt. kanskje vi får igang en real speidel barley clan. :fyflate:
Smart fremgangsmåte. Kjører du på med 6 kg basemalt med en gang uten problemer? Med såpass mye spesialmalt regner jeg med du mesker relativt lavt? Og har du en litt lengre mashout enn de typiske fem minuttene for å trekke spesialmalten?Barleywine'n jeg brygget i 2014 begynner å nærme seg slutten. Jeg antar jeg er tom før jul så da tenkte jeg å prøve igjen. Jeg har hatt hell med Briess LME (disse 1,5kg pakkene) og speidelen. I tillegg mesker jeg først basemaltet og under mashout så tilsetter jeg spesialmaltet. Da har basemaltet krympet i volum og det er plass i røret til en kilo ekstra malt. Slik får jeg rimelig bra utbytte (>75%) uten for mye dilldall. Jeg antar at spesialmaltet uansett ikke skal konverteres (?).
Jeg liker S04 rimelig godt. Den er jo en esterbombe og det synes jeg gjør seg i en barleywine. Ideen er å bruke US05 (evt. flytende gjær hvis jeg har noe liggende) for å avslutte gjæringen hvis S04 stenger kjosken tidlig.
Boil Size: 26.83 l
Post Boil Volume: 20.83 l
Batch Size (fermenter): 19.00 l
Bottling Volume: 18.00 l
Estimated OG: 1.105 SG
Estimated Color: 48.8 EBC
Estimated IBU: 97.3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 73.7 %
Boil Time: 90 Minutes
Amt Name Type # %/IBU
6.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 70.6 %
0.50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC) Grain 2 5.9 %
0.50 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 3 5.9 %
1.50 kg LME Golden Light (Briess) (7.9 EBC) Extract 4 17.6 %
50.00 g Apollo [18.50 %] - Boil 90.0 min Hop 5 90.9 IBUs
3.0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 6 -
1.0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -