Jeg er veldig glad i stouts, da særlig virkelig solide imperial stouts. Så maltmengden jeg behøver å ha plass til er obskøn. Jeg er også nogenlunde interessert i elektronikk, så om utgangspunktet er litt bob bob elektronisk så skal jeg nok få kontroll på det. Har sett på muligheten til å lage bryggeri ut fra gammel varmvannstank, men sveising på rustfritt stål til å starte med har jeg forstått ikke er så greit. Så med andre ord er jeg åpent for alt.
Så det jeg ser på nå er Europris sitt ubrew 60 (og bb60 basic). Det er kanskje å banne i kjerka gitt hvor mange alternativer med fancy navn og fra entusiastsjapper, men kan det varme på 3000w så er jo det jo innafor og elektronikken kan man bytte ut etterhvert med noe mer funksjonabelt. Hørt ting som at temperatursensorer tydeligvis er for nærme varmeelementet osv men det kan man løse på andre måter. Eneste jeg umiddelbart ønsker endre på er å få sirkulasjon, så en pumpe må til.
Alternativt har jeg fundert på om man har store maltmengder å hatt et eget kar for meskingen, og så tatt kokingen på en bb/ubrew? (for de gangene maltmengden er stor). Eksempelvis bruke en del av en varmvannstank til meskekar, enten varmet av gass eller no annet lurt. Men for all del, kan jo ta utgangspunkt i oppskrifter for 30l bryggeri når volumet er 60l gitt maltmengdener over dobbelt av en lager. er jo til eget bruk, så å bruke to kvelder og ikke en går jo også.
Jeg er ikke en veldig erfaren brygger. Men har en viss ide om hvordan jeg vil ha det og hvordan praktisk det kan løse seg.
Så det jeg ser på nå er Europris sitt ubrew 60 (og bb60 basic). Det er kanskje å banne i kjerka gitt hvor mange alternativer med fancy navn og fra entusiastsjapper, men kan det varme på 3000w så er jo det jo innafor og elektronikken kan man bytte ut etterhvert med noe mer funksjonabelt. Hørt ting som at temperatursensorer tydeligvis er for nærme varmeelementet osv men det kan man løse på andre måter. Eneste jeg umiddelbart ønsker endre på er å få sirkulasjon, så en pumpe må til.
Alternativt har jeg fundert på om man har store maltmengder å hatt et eget kar for meskingen, og så tatt kokingen på en bb/ubrew? (for de gangene maltmengden er stor). Eksempelvis bruke en del av en varmvannstank til meskekar, enten varmet av gass eller no annet lurt. Men for all del, kan jo ta utgangspunkt i oppskrifter for 30l bryggeri når volumet er 60l gitt maltmengdener over dobbelt av en lager. er jo til eget bruk, så å bruke to kvelder og ikke en går jo også.
Jeg er ikke en veldig erfaren brygger. Men har en viss ide om hvordan jeg vil ha det og hvordan praktisk det kan løse seg.