1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Beergas i Norge

En tråd i 'Utstyr' startet av Hallstein, 6 Mai 2013.

 1. Hallstein

  Hallstein
  Expand Collapse
  Fylkesleder

  Bosted:
  Levanger
  Den patronholderen der får du kjøpt på blant annet bakke brygg, så den skal nok fungere bra.... Om N2O er en optimal gass for utdriving av øl, er jeg i tvil om. Vet ikke om jeg ville tatt sjansen. Det er enten ren nitrogen eller Nitrogen/CO2-blanding vi er mest intressert i...
   
 2. Cito

  Cito
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bergen
  Hmmmm.....var litt rask her ja, N2O er lystgass.....lurer på hvilken effekt denne stouten ville hatt :) Ølet ville vel blitt oksydert og.....
   
 3. Oberstbräu

  Oberstbräu
  Expand Collapse
  Fylkesstyre

  Det funker helt fint å tappe stout med N2O. Har brukt det i noen måneder, helt uten problemer med oksidering. Er ingen kjemiker, men antar at oksygenet er godt bundet til nitrogenet. (Det er forsåvidt ikke uvanlig med oksygenforbindelser i øl, f.eks H2O og CO2).

  Det er heldigvis/dessverre (stryk det som ikke passer) ingen spesielle effekter av lystgassen på den som tapper eller drikker stouten.

  Det funker fint å tappe med det trykket som stoutkranen trenger, rundt 2 bar (avhengig av lengde og ID på slangen). Det gir ganske god konsistens uten at ølet blir sprudlende. Det blir dog ikke like tett skum som når det tappes med nitrogen eller beer gas. Men absolutt veldig mye bedre enn med å tappe med CO2.
   
 4. Cito

  Cito
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bergen
  Takk for bra svar @Oberstbräu ! Tror jeg prøver meg på dette siden nitrogen eller beergass i mindre beholdere ser vanskelig ut
   
  Haakon liker dette.
 5. OrjanP

  OrjanP
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Sandnes
 6. DanielEwald

  DanielEwald
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Ålesund
  Lyfter denne tråden litt..
  Er det noen som veit om et godt alternativ til ”beergass”?
   
 7. Hallstein

  Hallstein
  Expand Collapse
  Fylkesleder

  Bosted:
  Levanger
  Jeg mener å huske at når denne diskusjonen gikk for fullt for en del år tilbake, var det mange som karbonerte stout veldig lavt, men kjørte opp trykket ganske kraftig når de serverte. Må selvsagt passe på å slå ned trykket igjen og purge keg etter du er ferdig å servere for kvelden. Stoutkran er også en viktig del av det hele.
   

Del denne siden