Til tross for at dette ikke er et spørsmål direkte knyttet til øl, men mjød, så prøver jeg meg her.
Har lyst til å lage mjød på den tradisjonelle måten, da med mjødurt og ikke humle.
Etter noen raske google-søk, så ser jeg at mjødurten er en ganske vanlig urt i Norge, og jeg kom derfor på tanken på å plukke urten selv. Er det noen som har erfaring med dette, samt behandlingen av urten før den er klar til bruk? Aldri brukt mjødurt før, så usikker på alt fra hvilke deler av blomsten som skal brukes, og om det holder å tørke planten, eller om den må behandles på andre måter.
Tar gjerne tips til terreng der det er lett å finne mjødurt også.
Har lyst til å lage mjød på den tradisjonelle måten, da med mjødurt og ikke humle.
Etter noen raske google-søk, så ser jeg at mjødurten er en ganske vanlig urt i Norge, og jeg kom derfor på tanken på å plukke urten selv. Er det noen som har erfaring med dette, samt behandlingen av urten før den er klar til bruk? Aldri brukt mjødurt før, så usikker på alt fra hvilke deler av blomsten som skal brukes, og om det holder å tørke planten, eller om den må behandles på andre måter.
Tar gjerne tips til terreng der det er lett å finne mjødurt også.