Belgisk ale (nybegynner )

G.Richard

Norbrygg-medlem
Hei .

Bel ferdig med en bacth Belgisk Jule øl, som fikk litt høy temp under mesking, kom opp i 72 grader (en liten stund) , kjølte det rakst ned til 66 igjen med å bruke litt av skyllevannet.
Satte det til gjøring og det begynte å boble etter 12 timer, men etter 2 dager så er aktivitetet dårlig...

Noe jeg kan gjøre med dette....tilsette ny gjær ...eller ?

All hjelp settes pris på

Richard
 
Synes ikke det høres unormalt eller problematisk ut.. Hvordan vurderer du aktiviteten? Plopping i gjærlåsen er ikke en troverdig indikator (det kan ploppe uten å gjære, og det kan gjære uten å ploppe). La ølet stå og gjøre seg ferdig et par uker. Dersom SG er veldig høy etter to uker kan du vurdere tiltak, men foreløpig: RDWHAHB.

Varmepulsen i mesken kan ha påvirket sukkerprofilen i vørteren, men når det kun er snakk om veldig kort tid, merker du neppe noen forskjell.
 
Takk for svar...når jeg tenker etter ser det ut som det er trykk under lokket..siden det "buler"..så ting har forhåpentligvis gått bra.
 
Tilbake
Topp