På tide med første mørke, kraftige belgier. Jeg har ikke brygget noe tilsvarende før, så oppskriften jeg har satt sammen er litt gjetting etter googling og det jeg har i maltskapet. Hva tror dere om følgende?
52% pils
30% mørk munich 28EBC
6% special B
3% Carafa II
5% candy syrup brewferm 200EBC
4% mørk kandissukker
Mesk 67 grader i 1 time (eller 68 for litt mer fylde og mindre alkoholsmak?)
WLP530 abbey ale, etter MrMalty
IBU 30, 60 min, bramling cross, eventuelt andre rester jeg har av passende bitterhumler.
Kok 90 min
Gjæring 19 grader til stormgjæringen begynner å avta, deretter øke 0,5 grader pr dag til 22 grader
Jeg har assorterte crystal-malts liggende - bør jeg putte i noe av det? Mengde sirup/sukker OK? Jeg vet ikke egentlig forskjellen på sirupen og det brune sukkeret, så jeg tok litt av hvert...
52% pils
30% mørk munich 28EBC
6% special B
3% Carafa II
5% candy syrup brewferm 200EBC
4% mørk kandissukker
Mesk 67 grader i 1 time (eller 68 for litt mer fylde og mindre alkoholsmak?)
WLP530 abbey ale, etter MrMalty
IBU 30, 60 min, bramling cross, eventuelt andre rester jeg har av passende bitterhumler.
Kok 90 min
Gjæring 19 grader til stormgjæringen begynner å avta, deretter øke 0,5 grader pr dag til 22 grader
Jeg har assorterte crystal-malts liggende - bør jeg putte i noe av det? Mengde sirup/sukker OK? Jeg vet ikke egentlig forskjellen på sirupen og det brune sukkeret, så jeg tok litt av hvert...