Hei, har brygget så mye Ales nå i vinter at jeg må noe lengst mulig unna, fruktig, sitruspreget, lyst, sommerlig, tenkte derfor på Belgisk Wit. Oppskrift er basert på Gahrs (http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-allgrain-olsett-25l) men med en del modifikasjoner jeg trenger innspill på:
Malt
MALTEKSTRAKT BAVARIAN WHEAT 3 KG
Ca 17 liter vann
Humle etc.
30g East Kent Goldings, 5,3%, de siste 60 minuttene.
5g Saaz, 3, de siste 5 minuttene
20g Indisk korianderfrø, de siste 5 min.
2g Kamilleblomst, de siste 5 minuttene
40g Ferskrevet appelsinskall
Gjær
White Labs WLP400 / Safale T-58
Gjæring
14 dager på 18-23°C
Spørsmål:
Malt
MALTEKSTRAKT BAVARIAN WHEAT 3 KG
Ca 17 liter vann
Humle etc.
30g East Kent Goldings, 5,3%, de siste 60 minuttene.
5g Saaz, 3, de siste 5 minuttene
20g Indisk korianderfrø, de siste 5 min.
2g Kamilleblomst, de siste 5 minuttene
40g Ferskrevet appelsinskall
Gjær
White Labs WLP400 / Safale T-58
Gjæring
14 dager på 18-23°C
Spørsmål:
- Kan det bli et godt/tålelig autentisk Belgisk Wit med denne maltekstraket?
- Jeg kunne kanskje tenke meg å bytte ut East Kent Goldings med en friskere, mer krysdret humle - meninger om det og forlag til hvilke(n)?
- Jeg har ikke kjølemuligheter i "hobbyrommet", gjæringstemp blir derfor en del høyere, jeg tipper 20-25 C - Er dette problematisk ? Kan f. eks våte håndklær rundt ballongen funke?