Hei!
Jeg driver på med en Belgian Golden Strong Ale, noe i retning av Duvel. Alt har gått fint hittil, det har gjæret friskt og fint i mange dager, men nå er det stopp (ser det ut til):
OG var 1.092, SG er nå 1.030. Det var den også i forgårs.
Temperaturer har vært fra 18 ºC (dag én), til ca 27 ºC i dag (dag 10).
Jeg har økt temperaturen litt for hver dag.
Oppskriften var 80% pilsnermalt, 3% carapils og 17 % hvitt kandissukker (alt sukkeret ble tilsatt før koking).
Kokte i 60 minutter, muligens noen minutter mer.
Mesket på 65 ºC i 90 minutter, deretter 67 ºC i 15 minutter (sikkert helt unødvendig, men likevel).
Gjæra er altså Wyeast 1388 Belgian Strong Ale, 2. generasjon, hele kaka.
Det første brygget var en belgisk Blonde (15 liter) med OG 1.064, SG 1.014 (og som allerede nå er kjempegod! ).
Kun to døgns "hvile" for gjæra mellom disse bryggene, den burde være i toppform!?
Brygget både lukter og smaker kjempegodt, men SG er altså alt, alt for høy.
Dere som har erfaring med denne gjæra: Er dette normalt?
Er det bare å ta tiden til hjelp?
Og skal/bør den fortsatt stå ved så høy temperatur?
Eller skal jeg øke temperaturen ytterligere?
Blir litt usikker, jeg ...
:jaha:
Huub, Eduard, Gahr, hjelp!
:help:
Jeg driver på med en Belgian Golden Strong Ale, noe i retning av Duvel. Alt har gått fint hittil, det har gjæret friskt og fint i mange dager, men nå er det stopp (ser det ut til):
OG var 1.092, SG er nå 1.030. Det var den også i forgårs.
Temperaturer har vært fra 18 ºC (dag én), til ca 27 ºC i dag (dag 10).
Jeg har økt temperaturen litt for hver dag.
Oppskriften var 80% pilsnermalt, 3% carapils og 17 % hvitt kandissukker (alt sukkeret ble tilsatt før koking).
Kokte i 60 minutter, muligens noen minutter mer.
Mesket på 65 ºC i 90 minutter, deretter 67 ºC i 15 minutter (sikkert helt unødvendig, men likevel).
Gjæra er altså Wyeast 1388 Belgian Strong Ale, 2. generasjon, hele kaka.
Det første brygget var en belgisk Blonde (15 liter) med OG 1.064, SG 1.014 (og som allerede nå er kjempegod! ).
Kun to døgns "hvile" for gjæra mellom disse bryggene, den burde være i toppform!?
Brygget både lukter og smaker kjempegodt, men SG er altså alt, alt for høy.
Dere som har erfaring med denne gjæra: Er dette normalt?
Er det bare å ta tiden til hjelp?
Og skal/bør den fortsatt stå ved så høy temperatur?
Eller skal jeg øke temperaturen ytterligere?
Blir litt usikker, jeg ...
:jaha:
Huub, Eduard, Gahr, hjelp!
:help: