Hei! Jeg brygget på forsommeren etter mitt hode en meget vellykket klone av en Nøgne Ø Saison. Nå er alt drukket opp og jeg har brygget samme brygget på samme oppskrift igjen. Eneste forskjellen er at bryggesjappa ikke hadde belle saison tørrgjer som jeg brukte forrige gang. Men derimot mangrove jacks french saison m29.
Det jeg da lurer på er om noen har erfaring om hvordan denne gjæren fungerer ang det å øke temperaturen. På mitt første brygg med belle saison pitcha jeg på 20 grader og etter 3 dager økte jeg tempen med en grad pr dag til jeg kom opp på 28 grader. Fungerer m29 like bra på dette opplegget? Eller får jeg et like godt øl med å bare la det gjære ut på 20 grader? Noen som har fasiten?
Det jeg da lurer på er om noen har erfaring om hvordan denne gjæren fungerer ang det å øke temperaturen. På mitt første brygg med belle saison pitcha jeg på 20 grader og etter 3 dager økte jeg tempen med en grad pr dag til jeg kom opp på 28 grader. Fungerer m29 like bra på dette opplegget? Eller får jeg et like godt øl med å bare la det gjære ut på 20 grader? Noen som har fasiten?