Hei dere med knowhow - :amen: - jeg har forsøkt å finne info om mengdeberegning ved bruk av høstet gjær her på forumet, men ikke helt forstått greia der dette er diskutert. Har satt en IPA (vestkyst), og topphøstet gjær nå etter fire dager (før tørrhumla gikk oppi).
OG 1.065, nå 1.025, 25 liter, 2 pakker wyeast 1318 london ale III med en milliard celler.
Har satt gjæren på et desinfisert syltetøyglass i kjøleskap med lokket løst på og folie over.
Hvordan beregner jeg mengde gjær som jeg skal bruke når jeg skal sette en ny IPA med OG 1.090 om 10 dager.
Må jeg lage en starter? Er litt for ny i gamet til å helt forstå mrmalty kalkulatoren.
OG 1.065, nå 1.025, 25 liter, 2 pakker wyeast 1318 london ale III med en milliard celler.
Har satt gjæren på et desinfisert syltetøyglass i kjøleskap med lokket løst på og folie over.
Hvordan beregner jeg mengde gjær som jeg skal bruke når jeg skal sette en ny IPA med OG 1.090 om 10 dager.
Må jeg lage en starter? Er litt for ny i gamet til å helt forstå mrmalty kalkulatoren.