Ser at det er mange flinke bryggere på forumet da jeg har surftet en del rundt på ulike fora.
Jeg tulla litt med måling av OG (var ikke klar over at riktig OG måles ved ca. 20 grader) og kokte derfor brygget så lenge at OG endte på 1075 på et brygg på 15 liter. Det er greit nok, men jeg syns det ble litt lite og kokte derfor opp 3 liter vann som jeg spedde på i gjæringsdunken neste dag (20 grader).
Er det mulig å estimere korrekt OG nå i ettertid, dvs. etter at jeg har fylt på 3 liter ? Hadde vært fint å kjenne til dette for nøyaktigere måling av alkoholen.
Jeg tulla litt med måling av OG (var ikke klar over at riktig OG måles ved ca. 20 grader) og kokte derfor brygget så lenge at OG endte på 1075 på et brygg på 15 liter. Det er greit nok, men jeg syns det ble litt lite og kokte derfor opp 3 liter vann som jeg spedde på i gjæringsdunken neste dag (20 grader).
Er det mulig å estimere korrekt OG nå i ettertid, dvs. etter at jeg har fylt på 3 liter ? Hadde vært fint å kjenne til dette for nøyaktigere måling av alkoholen.