Hei!
Mens jeg venter på at mitt første brygg (en IPA på ferdigsett) gjærer ut en uke til, så er det vel på tide å bestille inn det som skal til for neste øl. Jeg tenker da at det naturlige steget videre er å brygge på ekstrakt. Jeg kunne godt tenke meg en amerikansk IPA med kraftig humlesmak og en del bitterhet, kanskje noe i retning av Lervig Lucky Jack (uten at jeg går med noen forhåpninger om å lage et like godt øl i med mitt første ekstraktbrygg).
Jeg tørrhumlet det ølet jeg har stående til gjæring nå med litt Fuggle og da jeg smakte på litt på selve humlen så tenkte jeg at ja akkurat den smaken kunne jeg tenkt meg i APAen også, og spesielt bitterheten i den. Samtidig så forstår jeg det slik at det kan være en ide å kjøre på med amerikansk humle i en APA så jeg er litt usikker på om jeg bør bruke den eller ikke.
Om noen har noen innspill til oppskriften under hadde det vært supert. Lurer litt på om det ikke burde vært noe Citra humle oppi der. Og så er jeg litt usikker på om den totale humlemengden er riktig. Er også litt usikker på valgene av maltekstrakt. Å kombinere flytende med spraymalt ser ut til å være vanlig, men er det strengt tatt noe poeng å gjøre det? Og har jeg en fornuftig mix av mørkt og lyst malt til en APA?
her er oppskriften slik den foreløpig ser ut:
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1063
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 18 EBC (Amber)
Bitterness: 73 IBU
BU/GU: 1.15
Fermentables
Dry Light Extract 1000 grammes
Liquid Medium Extract 3000 grammes
Hops
Chinook 12.6% alpha 30 grammes 60 minutes (pellet)
Amarillo 6.5% alpha 25 grammes 30 minutes (pellet)
Fuggle 4.0% alpha 25 grammes 15 minutes (blomst)
Amarillo 6.5% alpha 75 grammes dry hopped (pellet)
Fuggle 4.0% alpha 75 grammes dry hopped (blomst)
Fermentation
Yeast: Wyeast american ale
Tilbakemeldinger tas imot med takk!
Mens jeg venter på at mitt første brygg (en IPA på ferdigsett) gjærer ut en uke til, så er det vel på tide å bestille inn det som skal til for neste øl. Jeg tenker da at det naturlige steget videre er å brygge på ekstrakt. Jeg kunne godt tenke meg en amerikansk IPA med kraftig humlesmak og en del bitterhet, kanskje noe i retning av Lervig Lucky Jack (uten at jeg går med noen forhåpninger om å lage et like godt øl i med mitt første ekstraktbrygg).
Jeg tørrhumlet det ølet jeg har stående til gjæring nå med litt Fuggle og da jeg smakte på litt på selve humlen så tenkte jeg at ja akkurat den smaken kunne jeg tenkt meg i APAen også, og spesielt bitterheten i den. Samtidig så forstår jeg det slik at det kan være en ide å kjøre på med amerikansk humle i en APA så jeg er litt usikker på om jeg bør bruke den eller ikke.
Om noen har noen innspill til oppskriften under hadde det vært supert. Lurer litt på om det ikke burde vært noe Citra humle oppi der. Og så er jeg litt usikker på om den totale humlemengden er riktig. Er også litt usikker på valgene av maltekstrakt. Å kombinere flytende med spraymalt ser ut til å være vanlig, men er det strengt tatt noe poeng å gjøre det? Og har jeg en fornuftig mix av mørkt og lyst malt til en APA?
her er oppskriften slik den foreløpig ser ut:
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1063
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 18 EBC (Amber)
Bitterness: 73 IBU
BU/GU: 1.15
Fermentables
Dry Light Extract 1000 grammes
Liquid Medium Extract 3000 grammes
Hops
Chinook 12.6% alpha 30 grammes 60 minutes (pellet)
Amarillo 6.5% alpha 25 grammes 30 minutes (pellet)
Fuggle 4.0% alpha 25 grammes 15 minutes (blomst)
Amarillo 6.5% alpha 75 grammes dry hopped (pellet)
Fuggle 4.0% alpha 75 grammes dry hopped (blomst)
Fermentation
Yeast: Wyeast american ale
Tilbakemeldinger tas imot med takk!