ok. Jeg ville ha tenkt slik:
vannmengde: du ønsker 12.5 liter til gjæring , du "mister" ca 2 liter i malten, la oss si du koker bort 1,5 liter.
du skal da meske med 12.5 + 2 + 1.5= 16 liter
dette kan være litt mye og du får vurdere om du vil gå ned litt og heller tilsette senere. Kanskje 15,5 liter?
Temperatur: se her
http://www.brewersfriend.com/mash/
Fyller ut 2,925 kg malt. vann/malt forholdet ditt blir 15,5/2,925=5,3
Malttemp 20 C, mesketemp 66C
Kalkulatoren sier da ca 70C.
Dette er ingen fasit men tror du skal komme i nærheten av hva du ønsker. Ville ha prøvd denne metoden først, sjekket utbytte, og eventuelt prøvd skylling neste gang. Så ser du hva forskjellen blir. :biersmile:
Ville ha mesket 80-90 min.