Biofine

Hei,

Noen som har erfaringer med dette? Har forstått at Biofine får gjæren til å bunnfalle hardt, og at det hjelper på både kjøletåke og modning av øl.

Siden Biofine skiller ut gjærrester, betyr dette at man ikke kan bruke dette ved naturlig karbonering?

:)
 
Plukker opp igjen denne tråden, jeg, siden jeg også lurer på litt ift Biofine. Jeg har hittil bare trukket opp et par ml i en desinfisert sprøyte og sprøytet direkte oppi gjæringskaret uten å røre ølet. Har ikke hatt noe problemer med karbonering, men har likevel kjøletåke på de ales'ene jeg har laget hittil. Har en pilsner stående som jeg tenkte å bruke Biofine på, og lurer på om jeg skal røre forsiktig i ølet etter at jeg har hatt oppi de få dråpene med klarningsmiddelet?
 
Sist redigert:
Nei, jeg rører den ikke inn i ølet.
Jeg doserer oppi anbefalt mengde og lar deretter ølet stå ca to døgn kjølig før fating/ flasking.
Hvis du sliter med kjøletåke, så kan du prøve å la dunken stå ett døgn ekstra.
 
Hei !
Prøvde biofine clear. Hadde 6 - 8 dråper i gjæringskaret og lot det stå i 2 dager. Når jeg skulle tappe så fløt det en masse små gjærklumper i ølet.
Det så nesten ut som suppe man rører inn egg i.
Noen som vet hva som er årsaken til dette ?
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp