1032 har den stoppet på her. OG var 1120. Gjæret med WLP002, utgjæring ligger på 71%. ABV på 11,6.
Smaker helt perfekt til å være fersk og rå. Viskositet som oljeflaket på fjorden. Middels pluss bitter. Tror dette blir en vinner.
Hva er egentlig alternativ formel, og hva er mest riktig?
Den er ganske enkelt en annen utregning. Skal stemme mye bedre med øl med høy OG.
Alcohol By Volume ABV Calculator - Brewer's Friend Velg Alternate
Dere kan få litt restsødme fra meg, min begynner å flate ut på 1.050
Den kryper sakte nedover, siste måling 1.048.What?
Skal du ta av en slump for å gjære videre med Saisongjær el. lignende?Den kryper sakte nedover, siste måling 1.048.
Jeg har pleid å ende rundt 1.045 så det er ikke så hakkende gale.
Skal du ta av en slump for å gjære videre med Saisongjær el. lignende?
Skal du ta av en slump for å gjære videre med Saisongjær el. lignende?
WLP099 er et godt alternativ for å få FG nedover. Kan godt tilsettes når den første gjæren har gitt opp.
Gode greier. Jeg har foreløpig ingen planer om å gjøre det i år. Den gjæren jeg brukte i fjor har jeg brukt et par ganger til, men den har utviklet seg til å lage et veldig syrlig øl.@Mc. sikter ikke til å senke FG.
Jeg fikk en flaske av Birger Eriksen 2019 fra han som var sekundærgjæret med saisongjær.
Sammenlignet med den clean'e utgaven, var saisongjær utgaven mye mer spennende.
Så ja! Jeg skal ta en del av batchen og sekundærgjære med Saisongjær eller med brett. Kanskje jeg skal prøve begge deler.
Takk for påminnelsen @Mc.
Jeg har gående en batch med BE-134 i det andre gjæringskapet.Gode greier. Jeg har foreløpig ingen planer om å gjøre det i år. Den gjæren jeg brukte i fjor har jeg brukt et par ganger til, men den har utviklet seg til å lage et veldig syrlig øl.
Og ikke har jeg Saisongjær liggende.
Men det smaker såpass godt nå før karbonering at jeg ikke føler behov for å teste ut dette i år. - Kanskje....
Jeg gjæret halvparten med Brett i fjor, og synes det har fungert veldig bra.Jeg har gående en batch med BE-134 i det andre gjæringskapet.
Og så har jeg en 5-litersflaske gående med Brett, men jeg vet ikke om den er liv i
WLP099 er et godt alternativ for å få FG nedover. Kan godt tilsettes når den første gjæren har gitt opp.
Jeg hadde ikke planlagt å bruke flere typer gjær men det med WLP099 hørtes jo ut som en god ide så nå er gjør bestilt. Tenker å gjære halve batchen videre med den. Bør jeg tilsette litt sukker også da slik at jeg er garantert litt gjæraktivitet?
Jeg hadde ikke planlagt å bruke flere typer gjær men det med WLP099 hørtes jo ut som en god ide så nå er gjør bestilt. Tenker å gjære halve batchen videre med den. Bør jeg tilsette litt sukker også da slik at jeg er garantert litt gjæraktivitet?