Bitterhet Beersmith vs Beercalc?

Ser at disse to verktøyene gir noe forskjellig resultat når det gjelder bitterhet. Min erfaring er at Beersmith viser lavere enn Berrcalc.

Noen erfaringer med disse verktøyene, hvilken er mest til å stole på?

Erik
 
Jeg tror ikke nøyaktigheten er noe å bry seg med. De bruker antakelig forskjellige formler (eller implementerer dem forskjellig), der de veksler mellom hvilken som kommer nærmest fasiten. Du må nesten gjøre deg kjent med hvordan resultatet forholder seg i forhold til programmene med ditt utstyr, slik du benytter det, og designe oppskriftene deretter.
 
I BeerSmith kan du velge hvilken formel som skal brukes. Gå inn på Tools->Options og velg "Bitterness"

Du kan velge mellom Tinseth, Rager og Garetz. Det er også noen andre parametre du kan justere. Mulig at de to programmene har forskjellige standardvalg her.

Men som Kjetil S sier, du må prøve deg frem hvordan resultatene stemmer i forhold til ditt utstyr. Formlene vil alltid kun være en tilnærming av virkeligheten.
 

Vedlegg

  • Formula.PNG
    Formula.PNG
    97,5 KB · Sett: 158
Tilbake
Topp