Bjorleik 2023 flaskekonkurranse

Kjell Magne Hjelle

Fylkesstyre
Fristen for mottatt bidrag 18. september nærmer seg!

Konkurransen er åpen for Norbrygg medlemmer i hele landet.

Tema for konkurransen er Altbier. Dette er klasse 5D i Norbrygg sin definisjon av øltyper: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/#5D

Aroma: Svak til middels maltaroma, med karakter av brød, karamell og eventuelt lys sjokolade. Svak til middels, mellomeruopeisk humlearoma. Fraværende til svakt nivå av fruktestere.

Farge/utseende: Kobberfarget til mørk kobberfarget. Klar til lett tåkete.

Smak: Middels til kraftig maltsmak, især med karakter av brød. Middels humlesmak og bitterhet.

Kropp: Medium kropp. Middels til høyt kullsyreinnhold.

Referanseøl: Ægir Altbier, Pinkus Original Münstersch Ale, Diebels Alt, Uerige Alt.



Konkurransen arrangeres i sammenheng med Bjorleik 2023, som er planlagt avholdt 23.september.

Innleveringsfrist er mandag 18.september. Sender du øl med posten må du sende det i god tid slik at det er framme hos oss innen 18.september.

Ølet sendes/leveres til:
Kjell Magne Hjelle
Torkjelsvegen 75
5208 Os

Ta kontakt med Kjell Magne på forhånd om du vil levere ølet direkte – kjell.magne@norbrygg.no

Premier: De tre ølene som gjør det best i konkurransen premieres med gavekort fra Brewshop.no.

1.premie: 1.500,- 2.premie: 1.000,- 3.premie: 500,-

Det skal leveres minst 1 liter av hvert bidrag, fordelt på minst 2 flasker/bokser. Altså kan man levere 2 x 0,5 liter, 4 x 0,33 liter, 3 x 0,44 liter, 2 x 0,75 liter. Grunnen til dette er at det er behov for minst 0,5 liter til innledende runde, og så minst en flaske/boks til eventuell finale.

Flaskene/boksene skal ikke være merket på andre måter enn med deltagermerket som fåes under påmelding. Ingen logo eller tekst preget inn i flasken eller boksen. Kronekorkene skal være ensfargede, uten andre spesielle kjennetegn på korkene. Lokkene på bokser skal være uten farge (grå). Korker på PET må være original kork uten synlige merker (sort).

NB: Alle bidrag må registreres her før innsending: https://konkurranse.norbrygg.no/

Guide til pakking av øl
 
Tilbake
Topp