Finn Berger
Moderator
Noen ganger er det mer trub enn andre ganger. Og når det er mye, blir det vanskelig å unngå å få med mye av det over i gjæringskaret. Det blir rett og slett liggende for høyt i kjelen. Har noen prøvd følgende løsning:
Etter kjøling, bikk kjelen bakover, og la den stå slik en times tid eller det som trengs. Stikk så en hevert forsiktig til bunns i bakkant, der trubbet ligger tjukkest, og la det renne til det verste er ute. Så kan jeg dessuten sikkert få ut litt ren vørter av den suppa, også, ved å la det stå en stund.
Jeg har ikke prøvd det, og kanskje funker det ikke. Men siden det er en litt innlysende idé, har kanskje noen prøvd det - og om det ikke virket, er det greit å vite. Jeg skal brygge 50 liter Skoddehav til helga, og ser for meg mye graut i bånn. Og jeg har ikke lyst til å begynne å tulle med å ha humlen i pose om jeg ikke må. (Jeg har laget noe hopspider-lignende, men er litt skeptisk. Jeg kjenner meg ikke trygg på å få full humlesmak om ikke humlene får surre fritt.)
Etter kjøling, bikk kjelen bakover, og la den stå slik en times tid eller det som trengs. Stikk så en hevert forsiktig til bunns i bakkant, der trubbet ligger tjukkest, og la det renne til det verste er ute. Så kan jeg dessuten sikkert få ut litt ren vørter av den suppa, også, ved å la det stå en stund.
Jeg har ikke prøvd det, og kanskje funker det ikke. Men siden det er en litt innlysende idé, har kanskje noen prøvd det - og om det ikke virket, er det greit å vite. Jeg skal brygge 50 liter Skoddehav til helga, og ser for meg mye graut i bånn. Og jeg har ikke lyst til å begynne å tulle med å ha humlen i pose om jeg ikke må. (Jeg har laget noe hopspider-lignende, men er litt skeptisk. Jeg kjenner meg ikke trygg på å få full humlesmak om ikke humlene får surre fritt.)
Sist redigert: