Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei folkens!
Brygget en Bock i begynnelsen av april. Den ble gjæret kaldt (8-10 grader) Med WLP 860 Munich Helles i godt over 4 uker før den ble satt på fat. Temperaturproben var teipet på siden av gjæringskaret og isolert med bobleplast i flere lag, så temperaturen hadde jeg stålkontroll på.
Gjæren var brukt på en munich helles som ble svært god, før jeg brukte halve gjærkaka til å lage en ny starter med gjærnæring og greier slik at den skulle komme seg litt. Deretter ble det pitchet slurry etter Mr. Malty.
Den har blitt lagret ved ca. 5-6 grader siden den ble brygget (jeg får ikke temperaturen ned mer enn dette i kjøleskapet mitt.)
Problemet mitt er at jeg synes enda den smaker svært mye alkohol (ølet er sterkt. Nærmere 7%), og ølet er ikke særlig godt. Det er ikke noe jeg klarer å drikke noe særlig av.
Er ølet enda for ungt, har jeg fucka opp noe, eller skal jeg bare hive driten og brygge noe annet?
Brygget en Bock i begynnelsen av april. Den ble gjæret kaldt (8-10 grader) Med WLP 860 Munich Helles i godt over 4 uker før den ble satt på fat. Temperaturproben var teipet på siden av gjæringskaret og isolert med bobleplast i flere lag, så temperaturen hadde jeg stålkontroll på.
Gjæren var brukt på en munich helles som ble svært god, før jeg brukte halve gjærkaka til å lage en ny starter med gjærnæring og greier slik at den skulle komme seg litt. Deretter ble det pitchet slurry etter Mr. Malty.
Den har blitt lagret ved ca. 5-6 grader siden den ble brygget (jeg får ikke temperaturen ned mer enn dette i kjøleskapet mitt.)
Problemet mitt er at jeg synes enda den smaker svært mye alkohol (ølet er sterkt. Nærmere 7%), og ølet er ikke særlig godt. Det er ikke noe jeg klarer å drikke noe særlig av.
Er ølet enda for ungt, har jeg fucka opp noe, eller skal jeg bare hive driten og brygge noe annet?