Bøgedal bryghus og gjæring

TorfinnS

Norbrygg-medlem
Sitter og leser i boka brygg mer øl. Der er et kapittel om bøgedal bryghus. Det står at de lager batcher på 800 liter i slengen. Visstnok 2x400 liter. Så står det at de avkjøler til 28 grader før de tilsetter gjær, og at det da ofte holder med to til tre pakker med wyeast gjær!! Dette må da være en massiv underpitch selv om de tilsetter oksygen og har høy temperatur? Står at det ikke lages gjærstartere.
 
Sitter og leser i boka brygg mer øl. Der er et kapittel om bøgedal bryghus. Det står at de lager batcher på 800 liter i slengen. Visstnok 2x400 liter. Så står det at de avkjøler til 28 grader før de tilsetter gjær, og at det da ofte holder med to til tre pakker med wyeast gjær!! Dette må da være en massiv underpitch selv om de tilsetter oksygen og har høy temperatur? Står at det ikke lages gjærstartere.

Spennende. De har jo holdt det gående siden 2004 leser jeg så det de gjør funker tydligvis.
 
Tilbake
Topp