1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bøgedal bryghus og gjæring

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av TorfinnS, 29 Sep 2018.

  1. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Sitter og leser i boka brygg mer øl. Der er et kapittel om bøgedal bryghus. Det står at de lager batcher på 800 liter i slengen. Visstnok 2x400 liter. Så står det at de avkjøler til 28 grader før de tilsetter gjær, og at det da ofte holder med to til tre pakker med wyeast gjær!! Dette må da være en massiv underpitch selv om de tilsetter oksygen og har høy temperatur? Står at det ikke lages gjærstartere.
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Spennende. De har jo holdt det gående siden 2004 leser jeg så det de gjør funker tydligvis.
     
    TorfinnS liker dette.
  3. beefeater

    beefeater
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kanskje de bruker større gjærpakker enn oss hjemmebryggere?
     
    Jørgen O liker dette.

Del denne siden