Eduard
Norbrygg-medlem
Inspirert av noen tråder her på forumet (bl a denne tråden) og faktum at en venn av meg er glutenallergisk har jeg nå som plan å brygge øl av bokhvete.
Da jeg nylig var på Sagene Torg (som forøvrig er en god matvarebutikk, se linken) fant jeg en hylle med russiske produkter. Her selges det bl a 'Kvass', som jeg selvfølgelig måtte skaffe meg tross den noe høye prisen. Dette smakte omtrent som vørterøl, bare tynnere og litt syrnet med sitronsyre. Det andre produktet øyet falt på var 'bokhvete'. Butikken selger den i to varianter, nemlig som hele frø og som (ser ut til å være) gryn, se også bildet nedenfor.
På den venstre pose, som inneholder 900 g, står "Krupa grečnevaja", av merket "Melniza". På den høyre (den inneholder 5 80-grams-porsjonsposer som ser ut som boil-in-a-bag-ris) står "Krupka grečnevaja" av merket "Uvelka"), 5 porciji. Disse skal i henhold til forpakningen kokes i posen i 5-7 minutter.
Etter å ha lest noen sider på nettet (link 1, 2, 3) om melting og bruk av bokhvete bestemte jeg meg for å putte bokhveten i et alminnelig plastspann på 10 liter, og fylle den på med vann som holder ca 15 grader til spannet er halvfullt. Slik skal det stå i et døgn, og deretter tenkte jeg å plassere de våte frøene i en ovnsform slik at kornet kan spire.
Frøene i spannet, ennå er det tørt.
Bokhveten druknet i vann.
Planen er videre å bruke bokhvetegryn (eller flakene, jeg er ikke sikker på hva det er for noe) i tillegg til bokhvetemalten. Her tenker jeg på å koke porsonsposene på forhånd og så får innholdet være med under hele meskeprosessen i den forhåpningen at det er nok enzymer i malten. Frøene smaker forresten litt nøtteaktig, jeg er spent på det endelige resultatet! :yes:
Da jeg nylig var på Sagene Torg (som forøvrig er en god matvarebutikk, se linken) fant jeg en hylle med russiske produkter. Her selges det bl a 'Kvass', som jeg selvfølgelig måtte skaffe meg tross den noe høye prisen. Dette smakte omtrent som vørterøl, bare tynnere og litt syrnet med sitronsyre. Det andre produktet øyet falt på var 'bokhvete'. Butikken selger den i to varianter, nemlig som hele frø og som (ser ut til å være) gryn, se også bildet nedenfor.
På den venstre pose, som inneholder 900 g, står "Krupa grečnevaja", av merket "Melniza". På den høyre (den inneholder 5 80-grams-porsjonsposer som ser ut som boil-in-a-bag-ris) står "Krupka grečnevaja" av merket "Uvelka"), 5 porciji. Disse skal i henhold til forpakningen kokes i posen i 5-7 minutter.
Etter å ha lest noen sider på nettet (link 1, 2, 3) om melting og bruk av bokhvete bestemte jeg meg for å putte bokhveten i et alminnelig plastspann på 10 liter, og fylle den på med vann som holder ca 15 grader til spannet er halvfullt. Slik skal det stå i et døgn, og deretter tenkte jeg å plassere de våte frøene i en ovnsform slik at kornet kan spire.
Frøene i spannet, ennå er det tørt.
Bokhveten druknet i vann.
Planen er videre å bruke bokhvetegryn (eller flakene, jeg er ikke sikker på hva det er for noe) i tillegg til bokhvetemalten. Her tenker jeg på å koke porsonsposene på forhånd og så får innholdet være med under hele meskeprosessen i den forhåpningen at det er nok enzymer i malten. Frøene smaker forresten litt nøtteaktig, jeg er spent på det endelige resultatet! :yes: