På søndag skal jeg brygge bokkøl til jul. Oppskriften baserer seg på Tore Bjørgo sin Julebokk, som gjengitt i boken "Ølbrygging fra hånd til munn".
Jeg stusser litt på det som er oppgitt under gjæring i oppskriften, der står det nemlig at man skal gjære 4 uker på 5 grader, 4 uker på 8 grader og 2 uker på 17 grader.
Noen som har en ide om hva man får ut av de 4 ukene på 5 grader? Vil det kunne påvirke smaken på noen måte? Jeg har ikke noe hastverk med dette ølet, men vil det bli store forskjeller i resultat om jeg gjærer 3 uker på 9 grader som jeg har gjort på en annen lager?
Gjæren er 2042 Danish Lager, ølet hat target OG på 1.079 og FG 1.019, jeg tilsetter ren oksygen ved starten av gjæringen.
Jeg stusser litt på det som er oppgitt under gjæring i oppskriften, der står det nemlig at man skal gjære 4 uker på 5 grader, 4 uker på 8 grader og 2 uker på 17 grader.
Noen som har en ide om hva man får ut av de 4 ukene på 5 grader? Vil det kunne påvirke smaken på noen måte? Jeg har ikke noe hastverk med dette ølet, men vil det bli store forskjeller i resultat om jeg gjærer 3 uker på 9 grader som jeg har gjort på en annen lager?
Gjæren er 2042 Danish Lager, ølet hat target OG på 1.079 og FG 1.019, jeg tilsetter ren oksygen ved starten av gjæringen.