Bør jeg stikke om?

Jeg har en amber ale som jeg lurer på om jeg skal stikke om i en ny bøtte for å klare seg litt før flasking.

Den er laget på ekstrakt og har gjæret i 11 dager på 18c, OG1.044  FG1.016.

totalt 18L vann
3 kg maltekstrakt
200g mørk spesial malt
Wyeast german ale

Jeg hadde håpet at den skulle gjære litt lenger ned (kanskje til 1.011). Men det ser ut til å ha stoppet opp, det bobler ikke lenger. Er det lurt å stikke om noen dager da, eller bør jeg bare la den stå som den er og se hva som skjer?

Den fortsetter vel å gjære selv om den stikkes om så lenge det er levende gjær i vørteren?
 
Det er ingen vits å stikke om uansett. La den stå et par-tre dager til, deretter kandu tappe direkte på flasker.
 
Takk for lynraskt svar.

men når jeg tapper fra krana på bynnen av bøtta, er det ikke en fordel at gjærkake er borte for å minimere grumset i flaskene?
 
Hvis du har mulighet, kjøl ned gjæringsbøtta, da bunnfelles mer av gjæren og den "setter" seg i bunn. Og - ikke rør på den før du skal tappe.  :skitbra:
 
Skal du ha ølet på flasker, stikker du om til et gjæringskar med sukkerlake til ettergjæring, deretter direkte i flasker. Da blir sukkeret som regel bra fordelt, og du etterlater mesteparten av gjæren i primærdunken. Som Roba sier, en fordel om du kan kjøle ned ølet en dag eller to før tapping, men ikke nødvendig.
 
Tilbake
Topp