Jeg har en amber ale som jeg lurer på om jeg skal stikke om i en ny bøtte for å klare seg litt før flasking.
Den er laget på ekstrakt og har gjæret i 11 dager på 18c, OG1.044 FG1.016.
totalt 18L vann
3 kg maltekstrakt
200g mørk spesial malt
Wyeast german ale
Jeg hadde håpet at den skulle gjære litt lenger ned (kanskje til 1.011). Men det ser ut til å ha stoppet opp, det bobler ikke lenger. Er det lurt å stikke om noen dager da, eller bør jeg bare la den stå som den er og se hva som skjer?
Den fortsetter vel å gjære selv om den stikkes om så lenge det er levende gjær i vørteren?
Den er laget på ekstrakt og har gjæret i 11 dager på 18c, OG1.044 FG1.016.
totalt 18L vann
3 kg maltekstrakt
200g mørk spesial malt
Wyeast german ale
Jeg hadde håpet at den skulle gjære litt lenger ned (kanskje til 1.011). Men det ser ut til å ha stoppet opp, det bobler ikke lenger. Er det lurt å stikke om noen dager da, eller bør jeg bare la den stå som den er og se hva som skjer?
Den fortsetter vel å gjære selv om den stikkes om så lenge det er levende gjær i vørteren?