Brent varmeelement speidel 20

Har da på første forsøk med nytt utstyr trolig tørrkokt varmeelementet. Fulgte oppskriften fra Bryggselv.no men det var trolig for lite væske i omløp. Noen som vet hva som er minimums volum ved meskingen for Speidel 20liter? Den fungerer fortsatt men bør selvfølgelig rengjøre selve varmeelementet som ikke lenger er blant de blankeste...Noen som har tips?

Hilsen ny i faget :)
 
Mengde vann kommer litt an på hvor mye malt du har, pleier selv å skalere oppskrifter til 6 kilo malt, og så starter jeg med vann til øverste strek (ca 26 liter). For å rengjøre: fyll opp vann til over elementene og kjør på med litt PBW eller oppvaskmaskin-pulver, varm opp litt (50-60C) og la stå en stund (gjerne over natten), da burde det slippe.

Tråden burde nok vært postet et annet sted på forumet, en moderator kan sikkert være snill og flytte den :)
 
Tilbake
Topp