Brettomyces

Jeg har satt to identiske juleøl hvorav det ene har fått oppvekst av Brettomyces. Hva vil dette bety? Farlig å drikke? Det lukter identisk med batchen uten brett
 
Brett er ikke farlig. Men hvordan har du fått det i ølet? Har du brygget med brett før?
 
Per Marius skrev:
Hvordan vet du att ene brygget har fått oppvekst av brett? dette var helt nytt for meg

Det ser helt karakteristisk ut.

Nei. Ikke brygget med brett før. Har gått gjennom bryggeprosessen og det eneste som skiller de to batchene er at gjærstarteren til den ene ble laget i en beholdet hvor det hadde vært sitronbrus. Dette må være kilden.
 
Hvis det er snakk om en infeksjon, så vil jeg tro det er både brettanomyces og bakterier.

Det er ikke farlig å drikke (så sant det er alkohol i ølet! Ecoli og andre skumle bakterier kan slå seg ned i øl, men dør av alkoholen som produseres). Du vil kunne få en haug av forskjellige, interessante smaker i ølet, avhengig av hvilke bakterier og gjærtyper som har bosatt seg i ølet ditt. Kanskje blir det bra, kanskje blir det dårlig...
 
TKilvaer skrev:
Det ser helt karakteristisk ut.

Brettanomyces og cerevisae ser i praksis helt like ut, så her må det være en misforståelse. Å skille dem krever normalt en laboratorieundersøkelse.
 
Ja, pellicle tenkte jeg ikke på. Men den kan også komme fra bakterier, og er ikke nødvendigvis tilstede i ei brett-gjæring, så det er ikke noe sikkert tegn.
 
Tilbake
Topp