1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Brew hacks"

En tråd i 'Utstyr' startet av JEG, 22 Jun 2016.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg husker noen bilder han la ut:confused::D:D!

    Ingen fare, jeg har ikke humlet hodet mitt;). Det betyr ikke at jeg ikke fra tid til annen tørrhumler, og kan slite med humlesurr, helst når jeg brygger Vestkyst. Det ytrer seg i form av tett tappekran når jeg tapper over i blandingskaret, så hvis cc kan fikse det, bærer det i kjøleskapet med den neste ladningen av det stoffet.

    CC fører ikke til at gjæren dropper ut i så store mengder at det ikke er noe igjen til å karbonere flaskene, vel?
     
  2. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Nei har ikke opplevd karboneringsproblem ved "normal" styrke øl.
    Men bruker hevert ved omstikking og får da ikke problem med humle som ligger høyere enn kran i gjæringsbøtta.
     
  3. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Det vet du ikke før du har prøvd :) Jeg ble ihvertfall hekta på CC, og karboneringen er upåvirket.
     
    Finn Berger liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    OK, jag får satse på at lykken står den kjekke bi, da. Jeg har en APA gående som skal istrøs 60 gram amerikanske godsaker i pelletsform. Bare dytte rett i kjøleskap? Ikke noe tull med gradvis senking av temp over flere dager?

    Det tok meg forresten litt tid i oppveksten før jeg skjønte hvorfor folk stadig framhevet kjekke bier som suksessmodeller:confused:. (Ikke at det har noe med saken å gjøre.)
     
  5. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Jeg kjører rett fra gjæringstemp og ned på kjøleskapstemp(0-4 grader en plass). Kan sikkert gå mer vitenskapelig til verks der også :p Bare husk å ha lite vann/starsan i gjærlåsen, siden det blir dratt ned av vakuumet.
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    For mye vitenskap roter til livet - jfr. psykologi. (Det meste ordner seg med en øl:).)

    "Slurp", ja - og så tanken på at "det der har stått og dratt til seg drit i tre uker, og den starsanen var vel neppe særlig effektiv lenger, nei:(". Takk for påminnelsen.
     
    StianM, Lars Rune og loebrygg liker dette.
  7. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Er vel også verdt å nevne alt oksygenet som blir dratt ned i gjæringskaret og ødelegger ølet.

    Prøv det nå ihvertfall. Kanskje du endrer mening :p Som sagt, jeg har ikket merket noe etter jeg begynte med CC.
     
    #27 gle1, 24 Jun 2016
    Sist redigert: 24 Jun 2016
  8. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Kurt Haugen‎ delte denne i FB-gruppa "For oss som brygger selv". Virker ganske så genialt.
     
  9. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kjøpte selv slike og stod klar med vinkelsliper, men jaggu passet de så perfekt det kunne blitt uten modifisering!

    [​IMG]
     
    JEG liker dette.
  10. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Kult! Hvilket kjølskap? Mitt er integrert IKEA (Whirlpool eller Electrolux)
     
  11. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Skal sjekke merke/modell når jeg kommer ned fra hytta. Forrige eier av huset som satte det igjen

    Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
     
  12. Espen Green

    Espen Green
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesodden
    Mitt første bidrag her må være flaskekapsler med eget trykk til en veldig billig penge.

    Kjøpte http://www.photopaperdirect.com/products/A4-Gloss-Vinyl-Self-Adhesive-Sticker-Paper.html og lånte en utstanser som lager hull på ca 25mm av en kollega. Visse hobbyforretninger selger slike. Et A4-ark gir da omtrent nok klistremerker til en 25-liters batch. Resultatet på hvite kapsler blir veldig bra synes jeg! Vet at noen Kina-nettbutikker også selger transparent klistremerkepapir for blekkskrivere som burde gi bra resultat også på fargede kapsler.

    Hvis man kjøper kapsler med reklame fra bryggebutikkene, kan man enkelt skjule butikkens logo med egen og faktisk spare penger på dette
    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. emos

    emos
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Langhus
    Kanskje ikke en hack, og ikke jeg som har kommet på dette- men liker løsningen godt;
    [​IMG]

    Forfyllet med litt CO2 slik at det alltid er et lag på toppen av ølet følte jeg var lurt.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Per Buer, Bjørnar E, Fredrik J og 2 andre liker dette.
  14. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Gram KS 5406-90 F

    Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
     
    JEG liker dette.
  15. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    CC er alltid greit om man kan. Har begynt å ha ølene mine stående en uke på 4 grader før fating. Synes ølene har blitt jevnt over mye bedre etter dette. Fjerner smaken av "ungt øl/green beer".
     
    Noget Undergjæret, Haugesund og JEG liker dette.
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Enkel vorlauf-teknikk for å unngå å forstyrre maltsenga og ødelegge filtereffekten: Halvlitersmål i venstre hånd, holdt på skrå delvis nedsenket i mesken, og litersmål i høyre hånd, med avtappet vørter. Heller vørteren ned i halvlitersmålet, og så flyter den rolig ut i mesken derfra.

    Sikkert ikke noe nytt det der, men jeg kom på det i dag, og det gjorde livet litt lettere:).
     
  17. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    En enkel vorlauf-teknikk er også å legge en tallerk på toppen av mesken og helle på den. Gjorde dette før. Funka fjell
     
  18. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Men husk å fjerne den før du kaster mesken.
    Ikke alle gjør det:)
     
    Finn Berger og Gade liker dette.
  19. p.o

    p.o
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    [​IMG]
    Tenker på å handle ei pussesnor til reingjøring av stigerør i corneliusfat.. Funker knall på våpen, så kvifor ikkje til stigerør? Har ikkje funnet ut vilket "kaliber" eg skal gå for enda.
     
    Mats Ø. liker dette.
  20. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Anbefaler 7.62
     
    Mats Ø. liker dette.

Del denne siden