Brown Ale

Hei!

Har vært stille og rolig i dunken på mitt aller første brygg nå ett par dager, har vel gjæret i 10 dager totalt nå.

Jeg gjorde en del feil med de to første batchene mine, begge kom ut med langt under batch størrelsen som var planlagt (15 og 17 liter). Begge er brygget med malt beregnet for 25l.

Type: All Grain
Batch Size: 17,00 l
Boil Size: 21,65 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 19,76 l
Final Bottling Vol: 15,00 l

5,88 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 96,7 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 2 3,3 %
25,00 g Northern Brewer [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 28,0 IBUs
10,00 g Cascade [7,80 %] - Boil 10,0 min Hop 4 3,2 IBUs
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 5 -

Est Original Gravity: 1,079 SG
Est Final Gravity: 1,018 SG
Estimated Alcohol by Vol: 8,1 %
Bitterness: 31,2 IBUs
Est Color: 21,6 EBC


Sjekket dunken i stad, og det er ikke noe skum på toppen lenger, den ser klar ut. Målte FG til 1,014.
Skal jeg sette denne kjølig noen dager og så tappe, eller er det bare å karbonere og tappe nå?

Takker for hjelpen!
 
Igrunn ganske vanskelig å vite om gjæringa er ferdig uten å måle fg. Er den lik 3 dager på rad, er den ferdig å gjære. Jeg bruker selv alltid å vente 14 dager. Lar ølet stå kaldt i 24-48 timer for å bunnfelle før tapping.
 
Tilbake
Topp