Bruk av færsk gjær

Som den nybegynner jeg er og har kun et brygg under beltet har jeg en del spørsmål. Deriblandt ang færsk gjær.
Skal brygge en pale ale og var innom bryggselv og fikk med to rør WLP001. Fikk beskjed om å ta de ut av kjøkeskapet 3-6 timer i forkant av at de skulle oppi vørteren og at det bare var å dumpe de oppi gjæringskarret.
Og her kommer det jeg lurer på. Skal jeg riste på rørene før jeg hiver de oppi? Er en ganske tykk gugge som ligger i bunn av røra og kan aldri tenke meg at alt kommer ut ved å bare helle.
har hørt om magnetrørere men vet ikke om jeg skal investere i dette riktig enda.
Trenger jeg en gjærstarter for å få gjæren til å sette igang?
 
Hvis gjæren er fersk, ville jeg bare tilsatt de to rørene rett i gjæringskaret. Starter er for å øke antall gjærceller med god helse. Hvis du ikke har DME til starter, så kan du sette starter senere,når du har lest deg opp på temaet. Allgrain er bratt læringskurve i seg selv.
 
Rist godt, sørg for at all gjær er løsnet, åpn røret forsiktig så det ikke bruser over.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 
Ahh takker for svar :) da blir det å riste godt og åpne forsiktig.
Burde jeg riste dunken etter at gjæren er tilsatt?
 
Tilbake
Topp