I forsøk på å få enda klarere øl har jeg gått til innkjøp av Isenglass. Må si at tanken på tilsette noe som kommer fra svømmeblæren på fisk byr meg imot, men er det godt nok for Gahr er det godt nok for Kim.
Har jeg forstått det riktig når dette skal helles direkte i gjæringskaret før jeg stikker om ølet til et annet kar/fat? Skal flasken desinfiserers eller noe slikt? Kjenner jeg er litt redd for infeksjon. Samt hvor lenge må jeg la dette virke før jeg stikker om.
Side note - Hvor viktig er det at Isenglass er i kjøleskapet. Fant ikke ut dette før den hadde fått 4-5 dager i romtemperatur.
Takker for alle svar
Har jeg forstått det riktig når dette skal helles direkte i gjæringskaret før jeg stikker om ølet til et annet kar/fat? Skal flasken desinfiserers eller noe slikt? Kjenner jeg er litt redd for infeksjon. Samt hvor lenge må jeg la dette virke før jeg stikker om.
Side note - Hvor viktig er det at Isenglass er i kjøleskapet. Fant ikke ut dette før den hadde fått 4-5 dager i romtemperatur.
Takker for alle svar