FrodeSy
Norbrygg-medlem
Brygger ekstrakt med spesialmalt og har bl.a. krystall-, münchener-, hvete-, sjokolade-, svart- og rista malt tilgjengelig.
Jeg vurderer å gjenbruke slurryen fra en nylig flasketappa amerikansk IPA gjæra med US-05. Har noe Hallertauer perle som nettopp har gått ut på dato, men har vært fryst siden i fjor høst, og som jeg gjerne vil bli kvitt. Om jeg bruker dette vil jeg tro at jeg kan forvente en amerikansk ale med tysk inspirasjon. Har noen erfaringer med noe lignende? :help:
Til info så opplyser produsenten av Safale US-05 (tørrgjær) følgende: "A ready-to-pitch dry American ale yeast. Safale US-05 produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. Sedimentation: low to medium. Final gravity: medium."
Til sammenligning informerer Wyeast om sin 1007 German ale (flytende gjær): "A true top cropping yeast with low ester formation and a broad temperature range. Fermentation at higher temperatures may produce mild fruitiness. This powdery strain results in yeast that remains in suspension post fermentation. Beers mature rapidly, even when cold fermentation is used. Low or no detectable diacetyl."
Tar imot innspill med stor takk :yes:
Jeg vurderer å gjenbruke slurryen fra en nylig flasketappa amerikansk IPA gjæra med US-05. Har noe Hallertauer perle som nettopp har gått ut på dato, men har vært fryst siden i fjor høst, og som jeg gjerne vil bli kvitt. Om jeg bruker dette vil jeg tro at jeg kan forvente en amerikansk ale med tysk inspirasjon. Har noen erfaringer med noe lignende? :help:
Til info så opplyser produsenten av Safale US-05 (tørrgjær) følgende: "A ready-to-pitch dry American ale yeast. Safale US-05 produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. Sedimentation: low to medium. Final gravity: medium."
Til sammenligning informerer Wyeast om sin 1007 German ale (flytende gjær): "A true top cropping yeast with low ester formation and a broad temperature range. Fermentation at higher temperatures may produce mild fruitiness. This powdery strain results in yeast that remains in suspension post fermentation. Beers mature rapidly, even when cold fermentation is used. Low or no detectable diacetyl."
Tar imot innspill med stor takk :yes: