Jædr
Norbrygg-medlem
Måtte ta en liten sup jeg også Blir bra denne.Par uker på fat nå, blitt klarere og "pilssmaken" mer fremtredende
Sånn, nå skal jeg ikke smake mer på denne før om en uke
Vis vedlegget 62550
Jeg mener Avi Shayevitz sa noe om den i den brewstrong-episoden du lenka til. Husker jeg ikke feil sa han at den nok ga mer lagerkarakter om du gikk litt ned i temperatur. Så det kommer vel an på hva du vil ha ut av den. @Holmentoppen testa den sammen med Diamond, Fermentis w-34/70 og Brewly i romtemperatur, og han mente at den var den som kom best ut. (Den som falt gjennom var forøvrig Brewly.)Noen temperatur anbefaling på denne? Tenkte å teste
Mange takkJeg mener Avi Shayevitz sa noe om den i den brewstrong-episoden du lenka til. Husker jeg ikke feil sa han at den nok ga mer lagerkarakter om du gikk litt ned i temperatur. Så det kommer vel an på hva du vil ha ut av den. @Holmentoppen testa den sammen med Diamond, Fermentis w-34/70 og Brewly i romtemperatur, og han mente at den var den som kom best ut. (Den som falt gjennom var forøvrig Brewly.)
Det er en ganske rikholdig tråd om Novalager her: https://forum.norbrygg.no/threads/lalbrew-novalager.45219/
Jeg har ikke sjekka kalkulatoren, men om den forutsetter gjæring på aletemperatur - og det er jo poenget med denne gjæren, vel? - skulle det ikke være noen grunn til å bruke mer enn når du bruker alegjær. Pitcher du w-34/70 på 18-20 grader er det jo ingen grunn til å bruke mer, heller. Vel?Lurer på hvorfor denne skal ha så lav pitch rate, det er jo i utgangspunktet en lager gjær
25 liter med OG på 1.048 @12 grader sier Lallemand sin kalkulator 0,7g/l for Nova og 1,3g/l for Diamond med de samme tallene så her er det jo en vesentlig forskjellJeg har ikke sjekka kalkulatoren, men om den forutsetter gjæring på aletemperatur - og det er jo poenget med denne gjæren, vel? - skulle det ikke være noen grunn til å bruke mer enn når du bruker alegjær. Pitcher du w-34/70 på 18-20 grader er det jo ingen grunn til å bruke mer, heller. Vel?
Det er en lagergjær, men en helt ny hybrid mellom cerviasiae og bayanus, så sånn sett kan den godt være annerledes.
Akkurat. Så kanskje denne gjæren har vært ekstra heldig med kuldetoleransegenene fra den bayanus-varianten som cervisiaen blei forent med? Men det ville jo faktisk være et ganske lavt anslag for en alegjær på normal temperatur, også, så det er mulig andre gener er inne i bildet.25 liter med OG på 1.048 @12 grader sier Lallemand sin kalkulator 0,7g/l for Nova og 1,3g/l for Diamond med de samme tallene så her er det jo en vesentlig forskjell
Ja eller så kan det hende Lallemand var uheldig da de oppdaterte kalkulatoren og kodet feil, hvem vet, men 0,7g/l var forbausende lavtAkkurat. Så kanskje denne gjæren har vært ekstra heldig med kuldetoleransegenene fra den bayanus-varianten som cervisiaen blei forent med? Men det ville jo faktisk være et ganske lavt anslag for en alegjær på normal temperatur, også, så det er mulig andre gener er inne i bildet.
Nei, de har nok ikke koda feil. Fra dataarket:Ja eller så kan det hende Lallemand var uheldig da de oppdaterte kalkulatoren og kodet feil, hvem vet, men 0,7g/l var forbausende lavt
Jaja, litt av en gjær de har disket opp i såfall, den må jo testes, en gangNei, de har nok ikke koda feil. Fra dataarket:
For LalBrew NovaLager™ yeast, a pitch rate of 50 – 100g per hL of wort is sufficient to achieve optimal results for most fermentations.
Ja, @msevland nevnte i en annen tråd her nylig at den ga øl med for nøytralt gjærpreg. Jeg har ikke brygget med den selv, men har smakt et par hjemmebryggede pils som jeg synes var så nøytrale at det nesten minnet om vann.Skal brygge en pils med denne gjæren nå snart. Er det noen flere erfaringer her med denne gjæren? Tenkte i utgangspunktet å gjære på 12 grader.
Jeg kjørte akkurat en pils på 12 grader med Novalager. Som andre sier her synes jeg den er for "clean" men sønnen min som digger corona type øl syntes den var veldig god. Så det er nok hva du kan forventeSkal brygge en pils med denne gjæren nå snart. Er det noen flere erfaringer her med denne gjæren? Tenkte i utgangspunktet å gjære på 12 grader.
Det virker ikke riktig å brygge øl som smaker som vann uten at man må slite litt for det!Ja, @msevland nevnte i en annen tråd her nylig at den ga øl med for nøytralt gjærpreg. Jeg har ikke brygget med den selv, men har smakt et par hjemmebryggede pils som jeg synes var så nøytrale at det nesten minnet om vann.