Lallemand Farmhouse

Kloakk

Norbrygg-medlem
Spennende! Smakene fra Farmhouse sitter ennå i minnet, mer krydder nå altså? Har vel også godt av litt modning.
Du får gi beskjed om du får til å sende meg en (og kanskje noe annet du har stående), så kan jeg betale frakten.
Både din Farmhouse og Cream Ale ble inspirasjon til å lage mine egne, begge var meget bra.
Jeg skal gi Farmhouse 1 ukes tid før jeg tapper over på noen flasker for å gi rundt, så skal se hva annet som er i øleskapet på det tidspunktet :)
 
Da spratt jeg den siste fra deg denne gang @Kloakk og jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. For dette er den beste Saisonen jeg har smakt. Ta det med en klype salt for jeg rekker nok ikke @loebrygg til knærne av hva som har vært på tunga. Jeg har lovet og også sende deg noen flasker, legger ved mine to forsøk på Saison gjæret med Farmhouse og 134, som jeg synes ble kjedelige. Kanskje vi kan dele noen tanker mens vi smaker. Du skal også få noe jeg er fornøyd med! Spørsmål til din, du brygget 12/9 og fatet 16/9 står det på flasken, tenker du at opprydding av gjæren ikke er viktig her? Link gjerne til oppskrift. Gøy og se hva du har dyttet i denne. Takk for smaken!
189D5706-0287-4949-9451-FDE36A28EE3C.jpeg
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Da spratt jeg den siste fra deg denne gang @Kloakk og jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. For dette er den beste Saisonen jeg har smakt. Ta det med en klype salt for jeg rekker nok ikke @loebrygg til knærne av hva som har vært på tunga. Jeg har lovet og også sende deg noen flasker, legger ved mine to forsøk på Saison gjæret med Farmhouse og 134, som jeg synes ble kjedelige. Kanskje vi kan dele noen tanker mens vi smaker. Du skal også få noe jeg er fornøyd med! Spørsmål til din, du brygget 12/9 og fatet 16/9 står det på flasken, tenker du at opprydding av gjæren ikke er viktig her? Link gjerne til oppskrift. Gøy og se hva du har dyttet i denne. Takk for smaken!
Vis vedlegget 59138
Først må jeg bare si det er moro at du liker den og jeg er helt enig, er min beste Saison også, la meg tilføye at jeg aldri har kjøpt en Saison :)

Jeg startet denne på 24 og økte temperaturen til 26 etter stormen, som var knapt 1 døgn etter pitch, slutten av dag 2 var det ingen aktivitet og den fikk da yttligere 2 dager på å rydde opp, som på 26 burde være plenty, så jo jeg er opptatt av opprydding, men det gikk fort i svingene, husk også at jeg har flasket fra et fat som i dag er 39 dager gammelt :)

Gleder meg til å smake på dine øl og gjør gjerne noen sammenligninger, i forhold til at jeg alltid flasker en flaske til meg selv og sa til deg at jeg skulle ta en flaske av de du fikk samme dag som du smakte på de så vi kunne smake sammen må du bare beklage, jeg fikk vondt i halsen Torsdags kveld og Mandags ettermiddag ble jeg kjørt av kona til legevakta og fikk påvist alvorlig lungebetennelse så det var selvfølgelig ikke så appellerende med øl :p

Jeg er heldigvis på bedringens vei, og må igjennom en 10 dagers hestekur av penicillin, men etter tar jeg gjerne en smakeprat over ølene dine :)

Oppskrift på Rug Saison under.

 
Først må jeg bare si det er moro at du liker den og jeg er helt enig, er min beste Saison også, la meg tilføye at jeg aldri har kjøpt en Saison :)

Jeg startet denne på 24 og økte temperaturen til 26 etter stormen, som var knapt 1 døgn etter pitch, slutten av dag 2 var det ingen aktivitet og den fikk da yttligere 2 dager på å rydde opp, som på 26 burde være plenty, så jo jeg er opptatt av opprydding, men det gikk fort i svingene, husk også at jeg har flasket fra et fat som i dag er 39 dager gammelt :)

Gleder meg til å smake på dine øl og gjør gjerne noen sammenligninger, i forhold til at jeg alltid flasker en flaske til meg selv og sa til deg at jeg skulle ta en flaske av de du fikk samme dag som du smakte på de så vi kunne smake sammen må du bare beklage, jeg fikk vondt i halsen Torsdags kveld og Mandags ettermiddag ble jeg kjørt av kona til legevakta og fikk påvist alvorlig lungebetennelse så det var selvfølgelig ikke så appellerende med øl :p

Jeg er heldigvis på bedringens vei, og må igjennom en 10 dagers hestekur av penicillin, men etter tar jeg gjerne en smakeprat over ølene dine :)

Oppskrift på Rug Saison under.

Ikke helt sikker på hva som var mest dekkende reaksjon på det innlegget, veldig kult med vellykka øl, men lungebetennelse trumfa. God bedring!
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Ikke helt sikker på hva som var mest dekkende reaksjon på det innlegget, veldig kult med vellykka øl, men lungebetennelse trumfa. God bedring!
Mange takk og jeg syns du traff riktig jeg ass, så store smerter som jeg hadde på Mandags ettermiddag har jeg ikke hatt siden gallesteinsanfallene, så øl var så langt utenfor prioriteringslisten som det kan komme tror jeg, som i mitt tilfelle er, "når er jeg frisk?"

Jaja, fikk i alle fall bekreftet av kona at jeg ikke er en av de som påberoper seg "the manflu" så en liten vinn fikk jeg oppi det hele :D
 
Tenkte fyre opp bryggekjelen i morgen for første gang på noen måneder og da blir det en Saison.

Har dere landet på et optimalt regime for denne gjæren nå? Hva har funket best?
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Tenkte fyre opp bryggekjelen i morgen for første gang på noen måneder og da blir det en Saison.

Har dere landet på et optimalt regime for denne gjæren nå? Hva har funket best?
Jeg syns ikke det tilførte noe spesielt å starte på 24 kontra 20 grader, ikke tok det noe heller da. Mange sier jo at opp mot 30 gir mer saisonpreg, jeg har ikke vært så høyt, min forrige var opp på 26 grader.

Tror kanskje det kommer ann på OG også? Ville kanskje vært mer bekymret for fusel om OG er høy. Min Saison har en OG på 1.054, som vel er i bedre sjiktet for en Saison, og syns jeg smakte ørlite fusel på slutten av glasset når ølet blei litt varmere så jeg går nok tilbake til 20-22 grader på neste brygg :)
 
Jeg syns ikke det tilførte noe spesielt å starte på 24 kontra 20 grader, ikke tok det noe heller da. Mange sier jo at opp mot 30 gir mer saisonpreg, jeg har ikke vært så høyt, min forrige var opp på 26 grader.

Tror kanskje det kommer ann på OG også? Ville kanskje vært mer bekymret for fusel om OG er høy. Min Saison har en OG på 1.054, som vel er i bedre sjiktet for en Saison, og syns jeg smakte ørlite fusel på slutten av glasset når ølet blei litt varmere så jeg går nok tilbake til 20-22 grader på neste brygg :)

Beregnet OG på min er som din, 1,054. Tror kanskje jeg går for pitch på 22 grader da, og lar den stige fritt opp til 26. Det er relativt kaldt på bryggerommet nå, så blir nok ikke en veldig brå stigning. Mulig jeg må hjelpe den litt på vei og. Blir spennende å teste denne gjæren :)
 
Hadde Saison bryggedag igår, er også litt usikker på temperatur. Jeg satt den på 20c, idag har jeg fin hvit krausen. Vet ikke om jeg skal sette opp temperaturen gradvis eller om Farmhouse fint klarer det selv? OG 44 her og liten batch, så brukte en pakke, rehydrert med gjærnæring og en t-skje Fermaid O. Jeg ønsker preg fra gjæren her, så tempen skal opp.
 
Jeg feiget ut. Pitchet på 20 grader. Fusel er ikke favoritten, så jeg kjører safe. Vurderer 20 ett døgn, og så bare la den stige fritt til 26. Eventuelt hjelpe den litt på vei ved behov.
 
Hadde Saison bryggedag igår, er også litt usikker på temperatur. Jeg satt den på 20c, idag har jeg fin hvit krausen. Vet ikke om jeg skal sette opp temperaturen gradvis eller om Farmhouse fint klarer det selv? OG 44 her og liten batch, så brukte en pakke, rehydrert med gjærnæring og en t-skje Fermaid O. Jeg ønsker preg fra gjæren her, så tempen skal opp.

Hva endte du opp med å gjøre? Potent gjær dette. Var aktivitet allerede etter 5 timer (to pakker på 23 liter). Heftig stormgjæring i dag tidlig. Har hatt den et døyt døgn på 20 grader nå. Vurderer å la den løpe løpsk herifra og ut?
 
Fermzillan står i gjæringskap med STC-1000, jeg satt den opp kontrollert. Står nå som ferdig utgjæret på dag 3. 24C. Tilten viser 1.003, men det stoler jeg ikke helt på.
Burde jeg virkelig la denne stå på gjæringsfat 11 dager til..? Spør da jeg aldri har tappet før 14 dager. Har det noe hensikt å heve temp. ytterligere nå som ferdig utgjæret?
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Fermzillan står i gjæringskap med STC-1000, jeg satt den opp kontrollert. Står nå som ferdig utgjæret på dag 3. 24C. Tilten viser 1.003, men det stoler jeg ikke helt på.
Burde jeg virkelig la denne stå på gjæringsfat 11 dager til..? Spør da jeg aldri har tappet før 14 dager. Har det noe hensikt å heve temp. ytterligere nå som ferdig utgjæret?
14 dager betyr ikke mye ass, det er et tall for de unvidde, er den ferdig, vel så er den ferdig, og fortjener 2 dager til. Utover det er der bare frykt som styrer. Øk temperaturen og vent 2 dager til, sånn for sikkerhets skyld, men ellers, fat.

Ellers er jeg enig at tilt FG ikke er til å stole på, vel med mindre den står stille. Rører den seg ikke så er det bankers :)
 
Fermzillan står i gjæringskap med STC-1000, jeg satt den opp kontrollert. Står nå som ferdig utgjæret på dag 3. 24C. Tilten viser 1.003, men det stoler jeg ikke helt på.
Burde jeg virkelig la denne stå på gjæringsfat 11 dager til..? Spør da jeg aldri har tappet før 14 dager. Har det noe hensikt å heve temp. ytterligere nå som ferdig utgjæret?

Slapp min løs i går kveld, etter 30 timer på 20 grader. Klarte bare å komme seg opp til 22 i løpet av natten så jekket den opp til 23 før jobb nå. Så gir jeg den en grad eller to til i ettermiddag/kveld. Bobler fortsatt friskt. Får ikke håpe jeg går for sakte opp nå da, slik at den blir pregløs.
 
Da har jeg satt min til kaldkræsj. Målte FG til 1,007 (OG 1,054). Er greit fornøyd med det. Synes hydrometerprøven smakte ganske "røft", så spent på resultatet.

Saison trenger gjerne ikke være helt klar i utseende? Vurderer om jeg skal klarne med gelatin, men heller mot å la være.
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Da har jeg satt min til kaldkræsj. Målte FG til 1,007 (OG 1,054). Er greit fornøyd med det. Synes hydrometerprøven smakte ganske "røft", så spent på resultatet.

Saison trenger gjerne ikke være helt klar i utseende? Vurderer om jeg skal klarne med gelatin, men heller mot å la være.
Jeg syns saison preget kommer best frem når den er klar, men du gjør deg. Gelatin eller vent det ut, men en klar et saison er å foretrekke, vel for min del :)
 
Det ble ikke gelatin på meg denne gang. Tiden strakk ikke til. Skal ikke utelukke at jeg tilsetter i fatet om den ikke semiklarner innen rimelig tid. Var godt hazy når jeg fatet i dag. Synes ikke ølet smakte sånn superspennende, men blir gøy å se hvordan det smaker ferdig karbonert og med noen uker på fat.
 
Gelatin, fat og Saison blir litt feil i mitt hode
En Saison kan godt være litt uklar, men jeg har aldri hatt problemer med det etter et par uker lagring på flaske, men nå har jeg ikke prøvd akkurat denne "Saison gjæra"
 
Topp