1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Bruke humle fra frys

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av KimR, 31 Jul 2017.

Tags:
 1. KimR

  KimR
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Hei!

  Har noe nedfryst humle, og lurer på om dette skal tas opp for å tines før man bruker det til kok, eller kan nedfryst humle puttes rett oppi?
   
 2. kjetilG

  kjetilG
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kvelde
  Jeg måler somregel opp humlen når jeg meske. Tar det da ut av fryseren men vil ikke tro det har noe å si om Det er frysent.
   
 3. KimR

  KimR
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Takk for raskt svar! Med mindre noen andre har wn vitenskapelig begrunnelse på hvorfor man ikke skal gjøre det slik, så gjør jeg som du.
   
 4. loebrygg

  loebrygg
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Det tiner mens du venter på at det skal koke
   
  KimR liker dette.
 5. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Tviler på om det har noe å si, men det kunne være en grunn til å vente så lenge som mulig med å ta humla ut av fryseren at den da blir minimalt utsatt for påvirkning fra lufta. (Jeg veier som regel opp mens jeg venter på at vørteren skal begynne å koke.)

  Det gjør helt sikkert ikke noe å slenge den oppi frossen, men det blir vel stressende å gjøre det sånn - om du ikke veier opp på forhånd og så legger de ferdige porsjonene tilbake i fryseren, da. Det du imidlertid bør passe på, er at du ikke lar posene med humle bli liggende og tine.
   
  KimR liker dette.

Del denne siden