Hei,
Jeg har en BB30 (mener det er v3).
Har dessverre gjort den feilen å brygge litt for sjelden, og føler meg derfor som nybegynner "hver" gang.
Er 2-3 år mellom hver batch (noe som er litt pinlig).
Uansett. Igår ble det ny batch. Hadde nogenlunde kontroll på effekt- og temp-bryter. Det som er svært forvirrende er at det ofte er stor forskjell mellom temperaturen i bunnen (bb30 display) og det jeg måler i overflaten så langt jeg kommer ned med spissen på min Therma-Pen (svært rask og nøyaktig temp-måler for de som ikke kjenner den). Jeg antar temp-målingen til bb30 er ganske riktig, for jeg målte temp med Therma-Pen på vørter jeg tok ut gjennom kranen ved mesking.
Så hvilken temperatur skal man bruke? Jeg endte vel opp med å godta litt lavere temp enn ønsket i toppen av vørteren i de tilfellene der bunn hadde en del høyere temp enn ønsket. Tenkte at det da ble en middelverdi ett eller annet sted midt i silkaret. Hva gjør dere?
Og disse stegene med opp til 78 grader i 5 minutter etter første fase blir jo nesten en vits med BB30. hvordan gjør dere dette? Praktiserer dere det slik at dere tenker MINST 5 minutter i den fasen? Er jo umulig å gå så fort opp og holde den så stabilt der.
Mulig det hjelper med litt oftere brygging slik at man får BB30 innstillingene mer i fingertuppene.
Mulig jeg er for nøye og tenker for mye. Som noen sier blir det øl uansett (om man passer på renslighet).
Jeg har en BB30 (mener det er v3).
Har dessverre gjort den feilen å brygge litt for sjelden, og føler meg derfor som nybegynner "hver" gang.
Er 2-3 år mellom hver batch (noe som er litt pinlig).
Uansett. Igår ble det ny batch. Hadde nogenlunde kontroll på effekt- og temp-bryter. Det som er svært forvirrende er at det ofte er stor forskjell mellom temperaturen i bunnen (bb30 display) og det jeg måler i overflaten så langt jeg kommer ned med spissen på min Therma-Pen (svært rask og nøyaktig temp-måler for de som ikke kjenner den). Jeg antar temp-målingen til bb30 er ganske riktig, for jeg målte temp med Therma-Pen på vørter jeg tok ut gjennom kranen ved mesking.
Så hvilken temperatur skal man bruke? Jeg endte vel opp med å godta litt lavere temp enn ønsket i toppen av vørteren i de tilfellene der bunn hadde en del høyere temp enn ønsket. Tenkte at det da ble en middelverdi ett eller annet sted midt i silkaret. Hva gjør dere?
Og disse stegene med opp til 78 grader i 5 minutter etter første fase blir jo nesten en vits med BB30. hvordan gjør dere dette? Praktiserer dere det slik at dere tenker MINST 5 minutter i den fasen? Er jo umulig å gå så fort opp og holde den så stabilt der.
Mulig det hjelper med litt oftere brygging slik at man får BB30 innstillingene mer i fingertuppene.
Mulig jeg er for nøye og tenker for mye. Som noen sier blir det øl uansett (om man passer på renslighet).