Hei! Jeg brygget et 1664 blanc ølsett. Etter 3,5 dag i gjæringsskapet var det ingen aktivitet. Ikke noe plopping i gjærlåsen, ikke noe trykk i bøtta, og ikke noe skum på toppen av vørteren.
Jeg fant ut at termometerpinnen jeg brukte da jeg rehydrerte gjæren ikke var helt korrekt. Den viste 8 grader for lite. Så da hadde jeg rehydrert gjæren på 33 grader.
Da tenkte jeg at alle gjærcellene sikkert hadde dødd, så jeg pitchet 2 nye pakker.
Men! Da oppdaget jeg at lokket på gjæringsbøtta ikke var tett etter at jeg hadde montert en humleport på lokket.
Altså, kan det hende at det ikke var noe i veien med gjæren jeg hadde pitchet på bryggedagen? Hva skjer nå som jeg har pitchet to nye pakker tørrgjær etter 3,5 dag?
Jeg fant ut at termometerpinnen jeg brukte da jeg rehydrerte gjæren ikke var helt korrekt. Den viste 8 grader for lite. Så da hadde jeg rehydrert gjæren på 33 grader.
Da tenkte jeg at alle gjærcellene sikkert hadde dødd, så jeg pitchet 2 nye pakker.
Men! Da oppdaget jeg at lokket på gjæringsbøtta ikke var tett etter at jeg hadde montert en humleport på lokket.
Altså, kan det hende at det ikke var noe i veien med gjæren jeg hadde pitchet på bryggedagen? Hva skjer nå som jeg har pitchet to nye pakker tørrgjær etter 3,5 dag?