1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggaren sin skriftetråd - tilgje meg for eg har synda!

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av amatøren, 18 Sep 2015.

  1. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    :eek:

    Jeg har hørt mye sykt, men den...
     
    Roger Langseth og amatøren liker dette.
  2. Duckboot

    Duckboot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo, Norge
    Tilgi meg for jeg har syndet. Jeg kjøpte en sixpack Corona til min eldste datter.

    Sent fra min D6503 via Tapatalk
     
  3. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Uetisk. Neste gang kjøper du en sixpack med Nøgne Ø Quadrupel.
     
    Stig Aa., ChrisAm, Robert W og 4 andre liker dette.
  4. Johan S

    Johan S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har etter de siste 8 brygg ikke vasket med annet enn zalo (og starsan i bøtta) og flaskene har jeg bare skylt etter bruk og starsanet før flasking…
     
  5. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Dette er det samme jeg gjør (minus starsan i bøtta), om det er å synde går det straka vegen til helvete for min del gitt...

    [edit] skjønt, jeg gir speidelen en runde pbw hvert tiende brygg pluss minus, kanskje Sankt Peter kan forbarme seg over min sjel allikevel...
     
  6. Morten Skarpen

    Morten Skarpen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har syndet, brukte medfølgende gjær i Muntons ølsett. Øltrollet straffet meg med middelmådig pils.(2 dager etter flasking). Håper på frelse etter x dager på vent. Loggfører aldri, bruker bare ekstrakt og tørrgjær, liker norskprodusert dansk industriøl av den billige typen.
     
  7. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Et par ganger har jeg loggført FG et par poeng over eller under det den egentlig var, bare for at ølen skulle bli typeriktig. Selv om det ikke har noe å si for noen andre enn meg selv..
     
  8. frevev

    frevev
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg lærer opp venner, familie og bekjente i brygging, og at på til deltar på utstyrs valg oooog deltar på deres første bryggedag om ønskelig, uten å kreve 10-50% av første produkt eller lure meg til å bli svartemarkeds sjef på godt øl til alle mann og kvinner i min sosiale og usosiale krets :eek::eek::eek::oops:

    De lager sabla godt øl iallefall nå da.. :rolleyes:
     
  9. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Funny! Må innrømme at jeg har loggført OG høyere enn den egentlig var. Hvem prøver vi å lure? Utrolig idiotisk.
     
    UltimoHombre liker dette.
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    +1

    og jeg bruker kaldt vann fra springen


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    amatøren liker dette.
  11. Stian S.

    Stian S.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hehe, kjenner meg igjen. Dersom jeg bommer på OG med et par poeng så antar jeg at hydrometeret viser feil og plusser på litt. Når FG da blir for høy på samme brygget, og jeg begynner å trekke fra fordi hydrometeret viser sikkert feil begge veier må jeg nesten le litt av meg selv:)
     
    loebrygg og Stig Aa. liker dette.
  12. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg sjekker sjeldent at FG er stabil over flere dager. Tar måling etter 2-3 uker, og hvis FG ser fornuftig så tapper jeg...
     
  13. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har aldri sjekket FG over tid. Sjekker faktisk ikke FG bortsett fra under tapping. Eller jo, en gang, når jeg laget en saison, for da var gjæringen unormal. Ellers kjører jeg 14 dager gjæring og ferdig med det.
     
  14. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Samme her. Jeg kan sågar finne på å flaske før det har gått 2 uker også. Gjør en vurdering ut fra planlagt FG, visuelle clues (flokkulering) og smak. Hvis FG er omtrent som forventet og det ser klart ut så går det i flaske. Om FG avviker venter jeg en dag eller to for en kontrollmåling.
     
  15. Gjersøe

    Gjersøe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Halden
    Vasker gjæringskaret verken med såpe eller kjemikalier hvis alt går av med vann. Skurer lett med en svamp.
     
  16. amatøren

    amatøren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Guts! Eg sprayar for sikkerheits skuld med litt starsan, men berre for syns skuld. Det kan jo hende at naboen står der med kikkert.
     
    Stig Aa. liker dette.
  17. Gjersøe

    Gjersøe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Halden
    Bruker starsan før jeg har oppi nytt brygg. 2liter ferdigblandet og rister slik at alle sider blir dekket. Aldri hatt infeksjon.
     
    Hansern liker dette.
  18. jkvnilsen

    jkvnilsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Os (Hordaland)
    Huff for en tråd.......led oss ikke inn i fristelse; men fri oss fra det onde.
     
    kortulf liker dette.
  19. amatøren

    amatøren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dimitte me quia peccavi!

    Den siste pale alen min vart berre meska i 30 min og kokt i 30 min. Ein time spart. Skamma tynger meg no. Ein time spart - for kva anna enn DME-mistanke grunna bekreftelsessyndromet?! Brulosophy leiar meg inn i freistinga. Far, tilgje meg, for eg har synda.
     
    Espen Notodden og glenn pederz liker dette.
  20. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Kommenterte nettopp i en annen tråd at; IPAen ikke smaker snus med snus... og her sitter jeg med med snusen under leppa med en Rug IPA i det ene glasset og en god Whisky i det andre.... verden vil bedras.....
     

Del denne siden