1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Brygge 1/2 batch i BB60

En tråd i 'Beer Brew' startet av norvie, 16 Okt 2015.

  1. norvie

    norvie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tenkte å brygge en halv batch i BB60 idag.
    Er det noen som har noen tanker om vannmengden jeg bør bruke på mesking, mener å ha hørt noe om at det ikke bare var å bruke 5 liter + 2liter * kg malt..?
    Erfaringer anyone?
     
  2. øyvindg

    øyvindg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sola
    En stund siden jeg brygga halv tank, men jeg brukte nesten samme formel, 5 + 2,2*kg. Virka bra for meg.
     
  3. PoMork

    PoMork
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er vel mer å regne som en 1/4 batch på denne maskinen.;)
    De første 5 liter forsvinner under silbunn, så det er nok litt liten sats for en BB60.
     
  4. øyvindg

    øyvindg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sola
    Ja, jeg misforstod muligens, tenkte at halv batch i en BB60 var 25 liter..
     
  5. norvie

    norvie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mente 25 liter :)
    7,1kg * 2,2 l +5 liter = 20,6 liter. Game on:)
     
  6. PoMork

    PoMork
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygg i vei!:)
    Brygger oftere 20-25 l. batcher i den enn 50-60 liters.
    Funker egentlig bedre, da jeg får regulert tempen mye sjappere uten at det brenner seg i bunn.
     
    norvie liker dette.
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Har normalt alltid bare mesket inn med 3 ganger maltvekta, og det har fungert fint. Har vel brygget mest halve (20-25 l) batcher etter hvert.

    Nå har jeg gått over til no sparge, og brygger gjerne med mange steg, også. Jeg har bytta ut rista med en liten falskbunn, og starter gjerne med skikkelig tjukk graut på helt ned til 2 ganger maltvekta, og innmesk på rundt 40 grader. Da kan jeg brygge batcher i alle størrelser, opp til 50 liter, faktisk, om jeg modifiserer no sparge-prinsippet litt.
     

Del denne siden